Ai grija de educatia copilului tau

Ai grija de educatia copilului tau

Educatia copilului tau

Cea mai mare realizare in viata unui cuplu casatorit este rodul iubirii dintre cei doi si anume copilul. Acel prunc dulce cu iz de laptic creste, incepe si vorbeste, este atent la orice si oricine. Iar parintii ajung sa se intreaba ce-i de facut pentru ca fizicul si psihicul lui sa fie cat mai sanatos posibil. Nu conteaza cat de obositi sau plictisiti sunt cei doi, copilul trebuie sa ramana prioritatea numarul unu . Atenti la doleantele lui, chiar daca are doar unul sau doi anisori, trebuie sa-i se insufle dragostea pentru natura, carti, frumos.

Copii sunt foarte curiosi si pun multe intrebari legate de orice se afla in juru-i. Disponibilitatea adultilor este de maxima importanta si trebuie sa fie pregatiti pentru a ii raspunde cat mai clar si calm la toate intrebarile puse. Trebuie sa i se ofere informatiile sanatoase de care are nevoie pentru o crestere si formare cat mai solida, cat mai sanatoasa.

Copilul trebuie sa realizeze cat de important este si cat de utile ii sunt raspunsurile date. Cartile cumparate la inceput trebuie sa fie cat mai colorate si atractive. I se vor parea foarte interesante cele de povesti, cele musicale sau cele cu animale. Cu ajutorul cartilor, i se vor dezvolta limbajul si gandirea, aducandu-i beneficiile intelectuale mult dorite.

Laudele sunt extreme de necesare, acestea ridicandu-i moralul, va prinde curaj si va dori sa stie tot mai mult. Va fi ca un burete absorbent de informatii. Cu timpul parintii ii vor introduce si alte activitati utile. Va descoperi lumea minanta a poeziei, a desenului, a picturii, a sportului, a dansului, etc. Atitudinea plina de intelegere si complicitate ii va aduce doar beneficii copilului lor. Atat tatal cat si mama au un rol important in cresterea si educarea copilului. Ambii fiind pe picior de egalitate.

Despre educarea unui copil s-au scris informatiile vaste ce ii indruma pe proaspetii parinti in cresterea cat mai sanatoasa a copilului lor, insa afectiunea si atentia sunt factorii cei mai esentiali in cresterea lui.Distribuie pe Facebook!