Avortul – pro sau contra

Avortul – pro sau contra

Avortul – pro sau contra

Dupa multe nopti de amor femeia afla ca este insarcinata. Ce face in acel moment daca nu-si doreste copilul? Aceste cazuri se intampla atunci cand se practica sexul neprotejat. Cel mai adesea, se recurge la avort, semnificand terminarea sarcinii. Procedura medicala este sigura doar atunci cand este facuta de catre un medic. Multe femei recurg si la alte metode dar isi risca propria viata.

Femeile recurg la avort din diverse motive, unele fiind morale, altele sociale. Din nefericire, in ultima vreme multe recurg la acest procedeu barbar chiar daca mediul abunda de informatii privind protejarea in momentul actului sexual si ar fi putut , cu ajutorul lor, sa nu ajunga la asa ceva. Dupa un avort se produc schimbari la nivel fizic, la nivel emoțional, chiar daca acestea nu sunt sesizabile. Multe femei sufera traume peste care nu pot trece, simtindu-se vinovate toata viata.

Dupa intervenitia medicala, femeile primesc medicamente necesara pentru a ajuta musculatura uterului sa se contracte. Din nefericire, pot aparea infecții ulterioare daca interventia chirurgicala nu este facuta in corespunzator iar igiena nu este maxima. Din punct de vedere religios, avortul este un mare pacat. Iti ucizi propriul copil si acesta nu are nici un fel de masura de aparare. In cazul unui viol, depinde de viitoarea mama daca va urma sau nu un avort. Spun asta pentru ca depinde de ce psihic are, ce isi doreste ea. Clar copilul nu a avut nici o vina dar mama decide.

Atunci cand viitoarea mama este minora ar trebui sa fie in centrul atentiei si ajutata foarte mult, mai ales psihologic. Intr-adevar, aceasta este un subiect dureros, delicat, strigator la cer si lasa amprente negative pe viata iar, in unele cazuri, provoca infertilitate. Evolutia dupa un avort este de regula asemanatoare celei dupa o menstruatie obisnuita, urmatoarea menstra aparand la data unui ciclu normal.Distribuie pe Facebook!