Care este varsta potrivita pentru dragoste, pentru iubire?

Care este varsta potrivita pentru dragoste, pentru iubire?

Toate sunt bune la timpul lor dar care-i varsta potrivita pentru dragoste? Mai corect, care este varsta buna pentru dragoste? Se spune că dragostea nu are vârstă. Să fie oare adevărat? Sau anii care au trecut peste tine și experiențele acumulate pot fi o modalitate de a o îngrădi ori de a nu o lăsa să se exprime? Simptomele iubirii, ale dragostei la prima vedere se manifesta prin emoții si trăiri puternice: inima bate mai tare, simti fluturii din stomac, bucuria care inundă tot corpul și sentimentul imediat al completării absolute.

Dar uneori lui Cupidon îi ia timp să-și lanseze săgețile. Mulți oameni refuză dragostea din simplul motiv că ar fi prea bătrâni din punctul de vedere al anilor din buletin pentru a iubi și sunt prea scrupuloși și stingheriți când încep o relație.

În pofida prejudecăților, nu te teme de o relație de iubire doar din cauza vârstei. Este mai bine să te lași purtată și călăuzită de inimă.

O mică furtună

Poveștile de iubire sunt întotdeauna unice. E adevărat că, în adolescență, se trăiesc primele experiențe, cu forță și idealizare, partenerul fiind urcat pe un piedestal. Chiar dacă nu se materializează întotdeauna – uneori rămân tăcute, durează puțin ori nu sunt neapărat reciproce -, iubirile din tinerețe sunt des marcate de un puternic romantism (Romeo și Julieta aveau doar 15 ani) și lasă urme care nu pot fi șterse din amintire. Tristețea pe care o lasă o iubire neîmpărtășită în adolescență poate fi foarte intensă, aducând suferință reală, o impresie de pierdere iremediabilă, care nu trebuie subestimată, din cauza impactului emoțional puternic.

Sentimentele primei iubiri sunt atât de frumoase, încât adulții păstrează amintirile acestor prime emoții și caută intensitatea lor și la vârste înaintate.

Iubiri târzii

La început, avem întotdeauna impresia că totul va fi bine. Orice este mai simplu în primele momente, când idealizarea și așteptările ne transportă într-o lume plină de visuri și speranță. În tinerețe, totul este posibil. Cu timpul și experiența, ne putem tempera impulsurile, rațiunea având întâietate. La maturitate, iubirea este mai cumpănită, chibzuită. Acest lucru nu este greșit, pentru că atracția fizică este importantă, e adevărat, dar dragostea adevărată nu se bazează pe ea. Când cineva te iubește, te iubește așa cum ești, fără condiții.

Bărbatul care se îndrăgostește de tine nu te iubește doar pentru că ești frumoasă, pentru că exteriorul este doar un înveliș care, cu timpul, se va deteriora în cele din urmă, ci și pentru caracterul tău sau bunătatea de care dai dovadă. Desigur, există contra exemple, cu tunete devastatoare târziu în viață, care sparg orice barieră.

O vară sau o viață?

Multe femei se tem să iubească la o vârstă înaintată
pentru că nu știu dacă relația va dura. De fapt, nu contează că va fi o iubire de o vară sau că veți îmbătrâni împreună, atât timp cât experiența este bună, aduce fericire ambilor parteneri și amintirea ei poate fi păstrată ca o comoară prețioasă. Iubirile ne îmbogățesc, ne fac să evoluăm și ne însoțesc de-a lungul vieții.

Este important să te eliberezi de toate întrebările, presupunerile sau convingerile care te împiedică să te bucuri de o iubire pură, sănătoasă și naturală. Dragostea are o vârstă numai dacă îi oferi una. Și, în tot acest timp, subestimezi ceea ce contează cel mai mult: sentimentele.

Nu contează dacă te îndrăgostești la 40 de ani sau mai târziu. Important este că sunteți fericiți împreună și că vă iubiți unul pe celălalt.

Cum faci dragostea să dureze


Ai auzit, cu siguranță că, în dragoste, cel mai important lucru este să suporți, să oferi, să fii răbdătoare și să ierți. Trebuie să fii atentă la aceste sfaturi extrase din înțelepciunea populară, deoarece pot duce la rezultate dezastruoase. Fără îndoială, trebuie să fii răbdătoare. De asemenea, trebuie să știi cum să ierți, dar este necesar să găsești un echilibru între grija față de celălalt și stima de sine. Iubirile care durează o viață nu se limitează la doi oameni care stau tăcuți, care ascund sau care se plâng cu voce joasă. Acestea nu sunt comportamente sănătoase pentru bunăstarea noastră emoțională.

Relațiile pozitive și durabile sunt cele care construiesc punți pentru a ajunge la înțelegere, pentru a descoperi lucrurile împreună și pentru a ne îngriji unul de celălalt.

Oamenii care se iubesc vor merge la culcare cu un zâmbet, nu cu amărăciune. Ei sunt dornici să înceapă o nouă zi pentru a-și continua proiectul fabulos.

♥ Bine de știut – Un cuplu trece prin mai multe etape și nu poate evita întotdeauna tensiunile. Problemele profesionale sau familiale, precum și perioadele de rutină și monotonie sunt un teren fertil pentru dezvoltarea tensiunilor în cuplu. Cei care se iubesc sincer se confruntă cu problemele personale împreună, pentru că există o complicitate autentică și o preocupare continuă în cuplu.


Acceptă-ți vârsta și asumă-ți ridurile!

La vârsta de 50 de ani și peste
, femeile caută o relație de durată. Cu experiențele amoroase din trecut drept bagaj, femeia în vârstă este adesea gata să înceapă o nouă poveste de dragoste, în armonie și echilibru. Și, trebuie să recunoaștem, imaginea bunicii a înregistrat azi o revoluție. Astăzi, femeile care au trecut de mult de prima tinerețe merg în săli de sport, se aventurează în excursii culturale, activități distractive, călătorii. Sunt active și se gândesc la viața lor emoțională, căutând o relație fericită. Iar cuplurile fericite sunt, înainte de de toate, o echipă minunată.

Dacă există complicitate și o dorință puternică de a împărtăși lucruri comune, spații și proiecte, un cuplu poate trece prin ani cu aceeași sensibilitate.



Distribuie pe Facebook!