Casatorie tarzie sau nu?

Casatorie tarzie sau nu?

Casatorie tarzie sau nu?

In ziua de azi, femeile si barbatii se casatoresc dupa 30 de ani. Rar vezi cupluri care o fac inainte de acesta frumoasa varsta. Cu siguranta, majoritatea vor sa-si asigure un trai decent, sa se implineasca din punct de vedere material dupa care sa se aseze la casa lor. Pe vremea mamei, a bunicii, tinerii se casatoreau devreme. La 20, 21 de ani aveau copil sau chiar copii. Erau alte vremuri! Nu stiu sa spun daca era mai bine. Nici macar nu vreau sa ma pronunt in ceea ce priveste calitatea casatoriei de atunci si nu cutez sa fac vreo comparatie a vremurile apuse cu cele pe care le traim azi.

Gandindu-ma la rece, realizez ca sunt si minusurile si plusuri. La ce ma refer? Casatoria facuta la tinerete este mai putin gandita, crezi ca tot ce zboara se si mananca, esti mai inconstient, n-ai idee pe cel lume traiesti, cam ce te astepta. Avantajul unui casatorii timpurii iti da sansa sa fii un parinte tanar, plin de energie suportand altfel plansul zgomotos al sugarului terminat de atatia colici. Ai alt elan atunci pustiul tau te roaga a suta oara sa te joci cu el de-a baba oarba prin living-ul superaglomerat de atatea jucarii de plus. Zambesti cu voiosie atunci cand, impiedicandu-te de covor, iei un prag in barba. Te ridici voios si o iei de la capat.

Casatoria facuta la maturitate o vad foarte bine premeditata, sentimente mai putine sau poate lipsa. Trebuie sa se inatmple acum pe ultima suta caci altfel ramai fata batrana sau un holtei lipsit de doi dinti de jos. Exagerez, dar cu siguranta nu mai este facuta cu atata inconstienta ca la douazeci si ceva de ani. Cum reactioneaza o “babeta” de 45 de ani c-un baietel de 7 si-o fetita de 5 ani atunci cand cei doi vor sa joace de-a hotii si vardistii cu mami? Habar n-am! Probabil ca bine! Vremurile sunt altele. Sa ne uitam la Halle Berry care are 44 si o fetita de 3 ani. Ii tine pasul fiicei?! Se pare ca da!

In concluzie, casatoria facuta inainte sau dupa treizeci, chiar patruzeci de ani, implica sentimente frumoase, dorinta de a nu mai fi singur, .. etc. Nu conteaza daca este facuta devreme sau cat de tarziu, important este ca spiritul sa fie tanar, sa existe dorinta de a fi in pas cu copiii.

Si-ti mai trebuie ceva? Da!!! Multa implicare si rabdare de fier.Distribuie pe Facebook!