Cat de important este limbajul trupului?

Cat de important este limbajul trupului?

Limbajul corpului la femei si la barbati, este o parte integranta a modului de comunicare non verbala. In relatiile noastre cu oamenii limbajul trupului este important fie ca vorbim de relatii amoroase sau de relatiile sociale.

Fiecare dintre noi are cate o cunostinta care reuseste, atunci cand se afla intr-un spatiu alaturi de mai multe persoane, sa o identifice pe aceea care este singura si sa lege o conversatie cu ea. Riscurile ca astfel de persoane sa fie respinse de cele de sex opus sunt foarte mici. Stiu sa se comporte, prezenta lor este una placuta, nu deranjeaza prin replici sau prin subiectele abordate, gasesc mereu pe cineva cu care sa se intalneasca sau sa iasa in oras si nu ajung niciodata in stanjenitoarea situatie in care sa astepte cu lamentare un telefon.

Care este secretul acestor persoane care se pricep sa lege relatii si care inteleg foarte bine sexul opus? Raspunsul este unul simplu: limbajul trupului. Ele ii cunosc importanta in fiecare relatie si stiu sa citeasca si sa foloseasca in propriul avantaj micile detalii comportamentale.


Allan Peace spunea ca atunci cand era mic, se ocupa cu vanzarea de bureti cauciucati, iar prin intermediul acestei activitati a ajuns sa cunoasca foarte bine limbajul trupului. Acest lucru l-a ajutat mai tarziu si in relatiile cu persoanele de sex opus, fiindu-i foarte usor, spre exemplu, sa isi dea seama cand o fata vrea sa danseze cu el. Totodata, cunoasterea acestui limbaj i-a fost cruciala si in afaceri, dar si in viata de cuplu, ajutandu-l sa isi consolideze relatia si sa o faca trainica.

Limbajul trupului este foarte important in incercarea de a cunoaste o persoana si a intra intr-o relatie cu ea. Ea reflecta gradul de atractivitate, indica disponibilitatea, entuziasmul, dar si disperarea, daca este cazul. Pe parcursul curtarii emitem atat semnale voluntare, gandite atent, dar si semnale involuntare. Modul de deprindere al acestora nu este cunoscut, insa cercetari recente au relevat faptul ca multe din acestea sunt innascute.

In secolul in care traim avem posibilitati multiple de a ne gasi partenerul, modalitati care sporesc posibilitatea intalnirii unui om cu care sa ne impartim viata. In ciuda faptului ca avem la indemana modalitati pe care inaintasii nostri nu le aveau, ne aflam in fata unui paradox. In societatea contemporana foarte multe persoane nu reusesc sa intemeieze o relatie de lunga durata, ramanand singure. Chiar daca ne putem gasi partenerul prin intermediul mediului online sau a ajustarii defectelor prin machiaje sau prin interventii chirurgicale, lumea se confrunta cu o criza, aceea a gasirii unui om pe care sa il iubim si langa care sa ramanem definitiv.

Conform unor cercetari de specialitate, pana in pragul anului 2020, nu mai putin de un sfert din femeile din vest vor fi singure. In multe zone rata divortului a atins alarmanta cota de 50%. In conditiile date este clar ca sentimentul de iubire si ritualul curtarii au devenit doua lucruri tot mai putin intelese, iar miezul problemei este urmatorul: cunoasterea si interpretarea limbajul trupui devin din ce in ce mai precare.Distribuie pe Facebook!