Conflictul intr-o relatie de dragoste

Conflictul intr-o relatie de dragoste

Conflictul intr-o relatie

Nu cred in relatia perfecta. Nu exista asa ceva! Nu exista oameni perfecti, e imposibil sa nu aiba fiecare defectele lui care sa-l enerveze pe celalalt. O relatie aparent perfecta se mentine cu multe concesii din partea ambilor parteneri. Daca un cuplu nu se cearta, nu inseamna ca nu are probleme in casnicia respectiva.

Conflicte apar in toate relatiile, fie ca sunt amoroase, fie ca sunt prietenii sau relatii profesionale. Suntem oameni, avem cu totii propriile noastre pareri care pot contrasta cu ale altora, iar certurile, pana la un punct, sunt sanatoase in orice tip de relatie.Trebuie sa te gandesti, intotdeauna si la fericirea si dorintele partenerului, nu numai la ale tale.

Trebuie ca amandoi sa fie deschisi, cinstiti, sa va pastrati respectul si increderea. Niciodata nu trebuie sa apelam la manipulare si prefacatorii. Acceptam aparent compromisul numai pentru ca, pe ascuns, sa facem tot ceea ce credem noi ca e mai bine. Nu este indicat sa ignori conflictul sau sa negi existenta lui.

Pana la urma nemultumirile se vor aduna si vor iesi la suprafata intr-un fel sau altul. Nu trebuie sa renunti la convingerile tale doar ca sa eviti cearta. Lasa nervii la o parte, nu ridica tonul si nu recurge la insulte. Clar, unele greseli sunt greu de uitat si chiar daca au fost iertate, incearca sa nu-i amintesti ceea ce a facut acum un an doar ca sa iesi invingatoare dintr-o cearta.

Cand simti ca cearta o ia o directie nedorita, indicat este sa te retragi putin pentru a te calma, continuand discutia cand consideri ca te-ai linistit.O cearta este rezolvata cu succes atunci cand se gaseste o solutie care sa fie pe placul ambilor parteneri. Conflictele pot fi de cele mai multe ori productive, creative, pot mari respectul dar, din nefericre, pot naste resentimente, frustraria.Distribuie pe Facebook!