Cum ma refac dupa o despartire ?

Cum ma refac dupa o despartire ?

Cum ma refac dupa o despartire ?

Toate bune si frumoase pana cand se intampla inevitabilul, si atunci parca e sfarsitul lumii. Durerea pe care o simti la finalul unei relatii este de nedescris, poate fi comparata cu cea din perioadele de doliu, cred. Si iti faci in minte mii si mii de scenarii: Cum sa faci sa-l aduci inapoi? Ce ar zice daca l-ai cauta tu?

Oare daca are pe alta, cum este aceea?
Chinurile emotionale iti vor fi deseori insotite si de insomnie, dureri de cap, scaderea apetitului si te vei trezi peste cateva luni c-ai slabit exact cat ai fi vrut in perioada in care erai cu el. Si tot timpul, ai senzatia ca durerea aceea infricosatoare, cruda, de nedescris va dura cat timp vei trai.

Pe masura ce te maturizezi, te gandesti ca trebuie sa fii in stare sa te descurci cu calm si intelepciune. Sa te comporti ca un adult. Iti vine sa urli de cate ori iti amintesti ca ti-a dat papucii fara sa-I fi facut nimic concret. Nu stii um sa te mai manifesti si esti constienta ca va fi o perioada dureroasa. Te gandesti mereu la modalitati de a-ti vindeca ranile cat mai rapid posibil. Si realizezi ca durerea provocata de o despartire n-are legatura cu maturitatea. Durerea este mult prea mare si indiferent daca esti matur sau nu simti nevoie sa te manifesti

Ai iesit dintr-o relatie care dura de multi ani, iar acum iti este extrem de greu sa faci chiar si un singur pas inainte, spre o schimbare. Ai vrea sa fie totul mai simplu, mai usor si realizezi ca este imposibil, ca esti blocata si oricat te-ai stradui, durerea este mare, persista si orice ai face, nu trece.

La sfarsitul relatiei, multe persoane se simt foarte singure, li se pare ca traiesc degeaba si ca tot ceea ce era mai bun, s-a dus. Regula cea mai ok, este sa fii blanda cu tine insati. Clar nu trebuie sa te astepti la prea multe intr-un timp scurt.

Trebuie, doar, sa-ti acorzi un timp suficient de lung pentru a te vindeca, nu-ti refuza mici placeri iar iesirile cu prietenii te vor ajuta. Si manifesta-te asa cum simti, lasa –ti trairile libere. Experimenteaza bucuria, tristetea si resemnarea. Ele sunt simptoame naturale ale unui proces de vindecare corect.



Distribuie pe Facebook!