Cum sa treci peste un divort. Exista viata dupa divort

Cum sa treci peste un divort. Exista viata dupa divort

Un divort este devastator. La inceput, te poate face sa te simti pierduta, singura, confuza, deprimata si de neiubit. Mai tarziu, incepi sa fii furioasa si razbunatoare pe langa faptul ca esti trista. Cu timpul, nici nu iti mai poti imagina ce alt sentiment infiorator mai poti simti. E ca si cum ai fi legata la ochi si blocata intr-un roller-coaster al depresiei. Tot ce iti doresti e sa fii din nou ceea ce ai fost.

Din pacate, pentru majoritatea oamenilor, aflarea caii inapoi spre normal nu este atat de evidenta sau facila dupa un divort. Din acest motiv, experienta unui divort pare a nu se mai termina. Cu toate acestea, exista un mod de a scurt-circuita acest vartej de emotii negative.


Pasi care ajuta la echilibrarea emotionala dupa divort

Acorda-ti o pauza de la toate si de la toti, daca simti ca de asta ai nevoie. Adu-ti aminte de tine si de nevoile tale. Alcatuieste-ti o rutina si tine-te de ea, te va ajuta in momentele mai grele. Nu trebuie sa treci prin asta singura: ramai in contact cu familia, prietenii si colegii. Cauta sa cunosti persoane si grupuri noi, iar daca simti ca ai nevoie de sprijin specializat, nu ezita sa contactezi un psihoterapeut. Exploreaza noi interese si fa lucruri pe care le-ai amanat de mult timp. Fa sport, tine un jurnal.

E nevoie doar sa cunosti 10 lucruri despre tine pe care sa le reevaluezi pentru a redeveni tu insati. Care sunt mai exact aceste 10 lucruri pe care trebuie sa te concentrezi? Ei bine, faptul ca orice om este demn de a fi iubit, inclusiv tu este un crez pe care orice femeie trebuie sa-l aiba pentru a avea o viata fericita. Toti avem nevoie de un simt de apartenenta si iubire pentru a creste si evolua. Iar acesta este lucrul cel mai important pe care divortul ni-l rapeste; simtul nostru de apartenenta si iubire. De aceea este vital sa-ti dezvolti un nou simt de apartenenta si iubire, independent de fostul tau sot, cat mai repede cu putinta.

Cand eu am trecut prin procesul epuizant al divortului si m-am confruntat cu aceasta problema, nu mi-a fost usor sa gasesc 10 lucruri care imi plac la mine. Imi aduc aminte de doua dintre primele caracteristici enumerate de mine cu compasiune si mila de sine, si anume ca stiam sa conduc o masina asa ca nu depindeam de nimeni pentru asta si faptul ca stiu sa gatesc deserturi.

Am gasit atat de putine lucruri frumoase la mine insami incat am ajuns sa apreciez lucrurile pe care as fi putut sa le fac si nu ceea ce faceam, insa partea buna a fost ca eram dispusa sa fac acest exercitiu si sa cred cu adevarat in lucrurile ce imi placeau la propria persoana.

Ma crezi sau nu, aceasta lista m-a facut sa ma simt mai bine. Mi-a permis sa incetinesc acel vartej de sentimente negative si a fost de asemenea momentul in care am inceput sa ma vad ca o persoana ce merita sa fie iubita pentru ca eram capabila sa ma iubesc pe mine, in primul rand. Si tu poti face acelasi lucru realizand care sunt cele 10 lucruri pe care le apreciezi la tine, iar atunci cand vei fi mandra deaceste lucruri, iti vei recapata increderea de sine, vei gasi puterea de a trece peste divort mai rapid si dispusa sa iti traiesti viata cat mai bine.

E adevarat, pentru multi oameni este dificil sa realizeze o asemenea lista mai ales in timpul unui divort, iar daca ai si tu probleme, poti oricand sa-ti intrebi prietenii si familia sa-ti spuna cateva lucruri pe care le apreciaza la tine. Ar putea fi exact ceea ce ai nevoie pentru a descoperi acele 10 lucruri care te fac speciala.

Cu toate acestea, doar a intocmi o lista nu e suficient. Trebuie sa o citesti cu voce tare plina de emotii pozitive, dimineata cand te trezesti si noaptea inainte sa te culci. Amintindu-ti mereu cat de speciala esti, cel putin de doua ori pe zi, vei inlocui gandurile negative cu unele pozitive si vei pune capat vartejului emotional in care te afli.

La un moment dat, s-ar putea sa vrei sa-ti modifici lista adaugand unele caracteristici sau sa le inlocuiesti cu unele noi. Transforma aceasta lista intr-un manifest personal si actualizeaz-o cat de frecvent doresti. In scurt timp, vei realiza ca acele lucruri care te incanta la tine vor genera altele si altele si mai pozitive. Cand asta se va intampla, vei observa de asemenea ca te simti mai bine si ca ai redevenit persoana care erai inainte, sau poate chiar una mai buna.Distribuie pe Facebook!