Cupidon te invata cum sa eviti escrocii sentimentali

Cupidon te invata cum sa eviti escrocii sentimentali

Cine sunt escrocii sentimentali ?

Escrocii sentimentali online (scam) sunt persoane care creează pe Facebook, Instagram, Twitter sau pe diferite siteuri matrimoniale gratuite, profile false, folosind date și poze atrăgătoare care nu le aparțin, apoi leagă prietenii online cu victime potențiale, cu scopul de a obține un profit. Escrocii sentimentali sunt persoane abile, femei sau bărbați, specializați în manipularea emoțională. Ei ştiu mereu ce să-ți spună şi cum să-ți spună, pentru a te face să te simţi bine. Manipularea este stilul de viata al escrocului sentimental. A minți, a fura și a înșela sunt principiile de baza ale escrocilor sentimentali. Un escroc este carismatic încă de la începutul unei relații online. Pozează in femeia sau in bărbatul ideal: inteligent, atent, frumos, plăcut, demn de încredere.

De regula, escrocii sentimentali se afla în alta tara, se exprima greșit în limba romana întrucât folosesc traducerile automate. Totul se învârte în jurul emoțiilor false. Escrocul sentimental este un "animalul înfometat". Victimele escrocilor sentimentali sunt persoanele sensibile, bărbați sau femei singure, care au trecut recent printr-o despărțire, persoane care și-au pierdut încrederea in ele sau care își cauta un partener de viata prin intermediul internetului.

Cum recunoști un escroc ?

  • Este văduv. Șotia a murit de cancer, de o boala rara sau într-un accident rutier
  • Are un copil de care spune ca se ocupa cu cea mai mare responsabilitate
  • In poza arata foarte bine, este îmbrăcat în uniforma sau la costum.
  • Daca este femeie, se va afișa ca o diva sexi sau ca o femeie de cariera.
  • Profesie: medic, pilot, om de afaceri mereu în deplasare, militar american
  • Se prezintă a fi un om onest, altruist și credincios cu frica de Dumnezeu (God)
  • Descrierea nu corespunde cu poza: pare de 95kg, în prezentare scrie 55kg.
  • Salvează și încarcă-i poza pe tineye.com sa vezi daca este un escroc cunoscut.


Cum acționează un escroc?

Escrocul sentimental te abordează online, pretinde ca are ceva important să-ți transmită, ca dorește o relație serioasa cu tine invitându-te sa-l contactezi pe o anumita adresa de mail. Timp de câteva zile, chiar săptămâni, escrocul sentimental iți face complimente folosind vorbe frumoase și declarații de dragoste inspirate parca din Shakespeare. Asta ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru tine. Te asaltează cu întrebări. Vrea sa afle cat mai multe despre viata ta personala, despre dorinţele şi nevoile tale, despre experientele din trecut pentru ca ulterior sa te poată manipula mai uşor. Daca reușește sa afle informații personale despre tine, sau daca îi vei trimite fotografii intime, ulterior te va șantaja emoțional sau financiar, amenințându-te ca va publica pe diferite siteuri internet datele, secretele sau pozele tale.

O data ce un escroc ți-a câștigat atenția și încrederea va abuza de empatia și de bunătatea ta solicitându-ti, în baza unui scenariu dramatic si complex, un sprijin financiar urgent prin Western Union sub forma de împrumut sau ajutor, întrucât fie este blocat undeva într-un aeroport, fie i-a fost furat portofelul cu bani și acte, fie a avut un accident, fie a fost internat într-un spital, fie copilul lui a fost răpit, etc. Daca faci asta, garantat vei pierde banii.


Ce poți face daca ai fost victima?

Poti depune o plângere la politie. Ti se va cere sa dovedești escrocheria sentimentala si nu va fi ușor deoarece transferul de bani a fost realizat benevol fără nicio constrângere sau amenințare. Majoritatea plângerilor se vor clasa fără începerea urmăririi penale pe motiv ca escrocii nu pot fi prinși sau trași la răspundere întrucât ei se afla la sute, poate mii de kilometri depărtare. Cei mai multi escroci sentimentali locuiesc în tari din Africa și din Asia. Prin urmare, nu trimite bani sau bunuri persoanelor cunoscute pe internet ! Organizaţiile pentru combaterea fraudelor recunosc existenţa escrocilor sentimentali care operează pe siteurile matrimoniale. Anual zeci de mii de oameni din întreaga lume cad victimele acestui tip de escrocherie. Recuperarea banilor este practic imposibila, din păcate și va trebui sa va împacați cu ideea.

Iata câteva exemple de profile de escroci sentimentali, blocați de echipa Cupidon.ro imediat dupa înscriere:

Vezi lista de escroci sentimentali aici pe pagina dedicata https://www.cupidon.ro/anti-scam

Recomandările Agenției Cupidon:

Escrocheriile sentimentale pot fi ușor evitate daca dai dovada de vigilenta și luciditate înainte de a te investi emoțional. Discuta cu un prieten apropiat despre complimentele ori solicitările pe care le primești de la persoanele întâlnite pe un site de matrimoniale.

Apelează interlocutorul pe o linie telefonica fixa. Comunica des prin apel video pe Whatsapp sau pe Skype. Cere-i să-ți prezinte familia. Discuta cu persoane din anturajul lui. Majoritatea escrocilor se vor eschiva de fiecare data și vor găsi scuze pentru a amâna astfel de cereri. Asta trebuie sa iți dea de gândit.

Verifica toate informațiile și vei constata ca sunt false. Nu crede în povesti cu generali / militari de armata americani deplasați prin Irak, ori în moșteniri de milioane de dolari care abia așteaptă sa fie trecute pe numele tău. Nu lua de baza fotografiile deoarece ele sunt false. Nu crede tot ce ți se spune. Oricât de credibila ar părea relația cu un escroc sentimental, vei remarca ca întâlnirea reala este mereu reportata. Daca ai cea mai mica ezitare, întrerupe orice fel de contact cu acea persoana, blochează-l înainte sa fie prea târziu. Anunță administratorul site-ului și cere-i sa ia masurile necesare.


Important: Indiferent de motiv, te rog refuza sa trimiți bani unei persoane cunoscute pe internet.

Pe lângă escrocii sentimentali online, exista și escroci în viata reala. Ei își urmăresc propriul interes fie pentru beneficii materiale, fie pentru relații intime. Nu ma refer exclusiv la bărbați. Am întâlnit și femei profitoare interesate exclusiv de "bărbații cu bani". Ele contactează online bărbații din străinătate, îi fac sa se îndrăgostească de ele, le cer bani de bilet de avion, bani de drum, bani pentru medicamente, bani pentru a plăti o restanta la chirie sau o datorie apoi dupa ce primesc banii, ignora nonșalant promisiunile făcute, își schimba numărul de telefon, își șterg profilele și creează unele noi pe alte nume.


Nota de final

Devine din ce în ce mai greu sa găsești singur pe internet persoane oneste care chiar își doresc sa cunoască pe cineva pentru o adevărată relație de dragoste pe termen lung. Agenția Cupidon, în cadrul serviciilor de întâlniri personalizate pe care le oferă, face verificările necesare pentru descoperirea din timp a escrocilor sentimentali și implicit pentru preîntâmpinarea situațiilor neplăcute. Cupidon - cel mai sigur si mai serios site de matrimoniale pentru femei si barbati din Romania care cauta întâlniri și relații de lunga durata. Aflați mai multe despre serviciile noastre apăsând aici.

Apăsând pe butonul de mai jos, te rog sa distribui acest ghid informativ pentru a proteja cat mai multe persoane de escrocii sentimentali care își cauta victime pe rețelele sociale și pe site-urile de anunțuri matrimoniale.

Mulțumesc. Cu drag, Cupidon.

PS: Atenție și la practicile suspecte ale unor siteuri matrimoniale straineDistribuie pe Facebook!