De sarbatori barbati si femei cauta partener la matrimoniale

De sarbatori barbati si femei cauta partener la matrimoniale

Românii nu doresc să petreacă sărbătorile de iarna singuri. Înainte de Crăciun 2023 și Revelion 2024 mii de bărbați și femei singure își cauta parteneri pe siteurile de anunțuri matrimoniale din România, în special pe https://www.cupidon.ro

De sărbătorile de iarna, sentimentul de singurătate este mai apăsător decât în alte perioade ale anului. Mulți oameni se simt singuri chiar daca au în jur o familia și prietenii. Sentimentele de singurătate sunt însoțite de tristețe, de îngrijorare cum ar fi ‘’nimeni nu ma iubește’’ sau ‘’nimeni nu ma vrea în jurul lui’’ sau trăiri de genul ‘’daca ea sau el ar fi fost aici, as fi fost mult mai bine’’. Neliniște, neîncredere, furie împotriva altor oameni și chiar împotriva propriei persoane.

In preajma sărbătorilor, singurătatea acutizează depresia în rândul românilor, iar cele mai vulnerabile persoane sunt acelea care au încheiat o relație, care sunt divorțate, vârstnicii sau persoanele văduve. Oamenii cauta soluții sa alunge singurătatea. Căutarea unui partener în mediul online, pe un site de dating, este la îndemâna oricui în zilele noastre. Numărul siteurilor de întâlniri matrimoniale a crescut în ultimii 10 ani.

„Petrecerea Crăciunului în familie produce o nostalgie evidentă. Dacă poate în ziua de Crăciun timpul trece mai uşor datorită agitaţiei specifice, lipsa unui partener de cuplu se resimte în zilele imediat următoare, iar de Revelion cu atât mai mult cu cât, de la o anumită vârstă, îţi doreşti să petreci astfel de evenimente alături de cineva semnificativ, nu doar cu prieteni“, explică Alina Chifu, psiholog.

"In preajma sărbătorilor de iarna, când oamenii simt nevoia sa împartă bucuria cu cineva, numărul celor care își fac cont pe site-urile matrimoniale creste cu pana la 30 la suta" declara Raluca, administratorul siteului Cupidon. Bucureștiul este pe primul loc în ceea ce privește numărul de accesări ale site-urilor de întâlniri online. Timișoara, Constanța și Iași urmează în "clasamentul singurătății" de sărbători.

Bărbați sau femei își cauta un partener cu care sa împodobească bradul și sa ciocnească un pahar de șampanie în seara de Revelion. Nu toți însă majoritatea își doresc o relație serioasa care sa ducă la căsătorie. Zecile de mii de romani care se înscriu pe site-urile matrimoniale online în perioada sărbătorilor de iarna spera la o relație de iubire pe termen lung. Estimările arata ca sunt cu 30 pana la 50% mai multi fata de o perioada obișnuita. Aproape jumătate dintre ei mărturisesc ca-i apasă singurătatea mai ales de Crăciun și de Revelion. Potrivit statisticilor pe site-urile matrimoniale, cei mai multi dintre cei care-și cauta un partener au intre 20 și 45 de ani. Au studii superioare și le place sa facă sport. Nu au fost căsătoriți, nu au copii, dar spera sa cunoască pe cineva curând.

Dragostea poate fi la un clic distanta.

Pe internet citim foarte multe marturii (testimoniale) în acest sens. Bărbați și femei declara ca și-au găsit perechea pe un site de matrimoniale. Deopotriva, foarte multe femei și bărbați sunt dezamăgiți de eficacitatea siteurile matrimoniale. De foarte multe ori, cei care cauta relații serioase sunt contactați de persoane care cauta relații pasagere și invers. Pe de alta parte, întrucât femeile primesc de 8 ori mai multe mesaje decât bărbații, pe principiul selectivității, rata de răspuns din partea doamnelor este sub 30%.

"Găsirea sufletului pereche pe un site de matrimoniale online depinde în principal de următorii factori: vârsta, ocupație, localizare (rural - urban), aspect fizic, pretenții, abilitați în comunicare, situație financiara, socio - profesionala." a mai declarat administratorul siteului de întâlniri Cupidon.

Si oamenii de succes își cauta iubirea online.

De exemplu : Domnul B. din Elveția, manager de top ajuns la 48 de ani, necăsătorit, fără copii, concentrat pe cariera pana în prezent și-a dat seama ca singurătatea sta în calea fericirii personale și a decis să-și caute perechea pe internet. Așteptările cresc o data cu vârsta. Pentru căsătorie, el cauta o domnișoară educata, supla, frumoasa, nefumătoare, fără copii dar care poate și dorește sa facă copii, vârsta ideala 30-32 ani. Profilul lui este confidential.

Daca de sărbători multi bărbați și femei din Romania nu vor găsi un partener, majoritatea persoanelor singure spera ca măcar de Valentines Day, sau cel târziu de Dragobete sa își găsească sufletul pereche. Cupidon te-ar putea ajuta. Inscrie-te pe acest site, daca nu ai făcut-o deja și trimite cat mai multe mesaje private sau contacteaza-ne pentru serviciul de intalniri personalizate.



Distribuie pe Facebook!