Frumusetea interioara in relatia de dragoste

Frumusetea interioara in relatia de dragoste

Ce ai putea spune despre frumusetea interioara intr-o relatie de dragoste intre o femeie si un barbat ?

Pentru a alege barbatul sau femeia potrivita, multi oameni se orienteaza dupa aspectul fizic, dupa situatia materiala sau alte aspecte. Barbatii vor mereu femei frumoase si invers. Poate gresesc, poate nu, nu sunt eu in masura sa judec. Personal consider ca pe primul loc ar trebui sa fie aspectul interior al fiecaruia dintre noi, pentru ca fiecare om are valorile lui spirituale, ceea ce este infinit mai valoros si poate imbogati si pe altii, sigur, din punct de vedere spiritual. Asta nu inseamna ca trebuie sa neglijam aspectele materiale ale vietii, ele sunt vital necesare. Stim cu totii ca toate lucrurile sunt create pentru om, dar trebuie avut in vedere ca nu toate lucrurile ne sunt de folos...aici intervine cunoasterea noastra de a putea discerne binele de rau, intelepciunea.

Sa fim capabili sa stim si sa luam ce e bun si frumos de la viata...sa punem suflet in ceea ce facem...insusi Cromwell a spus: ''pasiunea purifica'' deci fie ca sunteti femei, sau fie ca sunteti barbati, bucurati-va de viata!

Un stereotip testat prin experimente de psihologie sociala afirma ca frumusetea exterioara reflecta frumusetea interioara… însa în realitate, între cele doua pare sa nu fie nici un fel de corelatie. Nu sunt nici direct, nici invers proportionale… iar preocuparea pentru frumusetea exterioara pare sa creasca exponential, în timp ce frumusetea interioara a ramas o valoare valabila mai mult în sfera religioasa.

Ca orice preocupare in exces, cea pentru frumusetea exterioara duce si la paradoxuri - astfel încât, dupa mai multe operatii estetice, unele femei ajung sa arate ca niste manechine de plastic, si pe drumul în cautarea frumusetii absolute devin din ce în ce mai urâte in exterior…

Un lucru este acceptat de catre majoritatea persoanelor mature, care eu experienta intr-o relatie de lunga durata, casatorie : frumusetea interioara conteaza cu adevarat in dragoste si de-a lungul timpului se perfectioneaza, pe cand frumusetea fizica este cu siguranta trecatoare.

Geanine ne-a scris: "Aspectul exterior....efectul primei impresii adesea ne atrage atentia, adevarata iubire, indragostirea se instaleaza in momentul in care noi incepem sa investim in celalalt incredere, asteptari, dorinte, atasament etc Pe langa ceea ce noi investim in celalalt, adesea din prisma nevoilor noastre se intalmpla sa il investim sau sa o investim pe partenera cu calitati, drepturi, "puteri" in ceea ce ne priveste, il "infrumusetam" artificial uneori, pentru ca atunci cand vb despre frumusete ar fi incorect si fata de noi sa vb doar despre cea fizica, uitant ce inseamna frumusetea sufleteasca, ansamblul de valori si convingeri care il calauzesc pe cel drag inimii noastre.

Legat de sondajele de opinie...daca as vrea sa public un studiu...nu as avea ce sintetiza, decat sa particularizez pt ca fiecare dintre noi suntem unici, speciali prin noi insine in primul rand." Frumusetea interioara, caracterul in definitiv, are un rol important in orice relatie de dragoste.Distribuie pe Facebook!