Inceputul relatiilor de iubire

Inceputul relatiilor de iubire

Esti la inceputul unei relatii de iubire si totul pare minunat? Asa este la inceput. Senzația că ai intalnit partenerul potrivit este definită prin îndrăgostire, acea stare care pune stăpânire pe mintea umană, o conduce în diverse iluzii și crează imaginea persoanei ca fiind perfectă. Fluturasi in stomac, te simti bine in compania partenerului, razi cu pofta la glumele lui si simti o caldura puternica in tot corpul cand te atinge. Speri ca in sfarsit ca ai gasit perechea ideala.


Alegerea partenerului reprezintă un fapt relativ simplu la prima vedere pentru că în acest spectru se pot înscrie și relațiile pasagere sau aventurile; în schimb, alegerea sufletului pereche, a persoanei care urmează să rămână alături la bine și la rău cu care se vor împărți suferințele și cu care se va dubla intensitatea momentelor de fericire.Senzația că partenerul a fost întâlnit ”aici și acum” este definită prin îndrăgostire, acea stare care pune stăpânire pe mintea umană, o conduce în diverse iluzii și crează imaginea persoanei ca fiind perfectă, barând orice posibilitate de existență a vreunui defect.


Acestei stări i se adaugă emoții noi care încearcă mintea și sufletul, care răscolesc în interiorul persoanei trăiri neștiute: tensiunea gândului că persoana nu împărtășește aceleași sentimente, emoția primelor priviri, a primei întâlniri, a primului sărut, destăinuirea celor mai intime secrete, fericirea prezentării în fața familiei, a prietenilor, planurile de viitor care croiesc din pasiunea momentului un drum spre un viitor în doi.


Jocul pasiunii nu este unul cunoscut de nimeni, ci dimpotrivă, o cale incertă cu două direcții: spre suferință sau spre fericire. Regulile sunt neclare și imprevizibile pentru că sunt stabilite de fiecare persoană în parte în funcție de trăsăturile de personalitate, de gradul de toleranță, răbdare, dar și de caracter.


Una dintre cele mai frumoase perioade din viața unei persoane este adolescența când sunt trăite cel mai intens aceste sentimente și când dorințele sunt alimentate de noi experiențe de viață, noi caractere întâlnite, dar și de extazul și nebunia vârstei care încurajează la visare și amăgire din lucruri mărunte.


Este important ca atunci când cunoașteți o persoană și inima pare să o ia razna, să vă orientați și spre detaliile mărunte oricât de mult s-ar împotrivi sentimentele. O persoană ce tocmai a ieșit dintr-o relație și este în acel stadiu al suferinței post-despărțire, este foarte posibil să vă atragă în starea negativă de care este încercată și să vă pierdeți din rolul de viitor iubit și să preluați o sarcină de ”pansament”.


În relaționarea cu o asemenea persoană vă puteți lovi foarte ușor de reticență și pasivitate pentru încercările de a o apropaia, lipsă de interes și, poate chiar, un refuz categoric și reorientarea spre persoana care a creat suferința.


La pol opus, pentru cel a cărui suflet nu este alterat de suferințe, iubirea este un domeniu în care este pregatit să se arunce fără nicio remușcare, în care să investească tot ceea emoția sa poate reprima și vede în persoana de care s-a îndrăgostit sursa fericirii lui, fără nicio urmă de defect. Fiecare dintre aceste două categorii de persoane este capabilă să ofere o iubire adevărată, să clădească povești de dragoste și să creeze fericire în sufletul celuilalt.


Importante sunt abilitățile celuilalt de a aștepta și de a crede în momentul potrivit, capacitățile de a încuraja partenerul să depășească dezamăgiri anterioare, răbdarea și investirea corectă și la timpul potrivit a sentimentelor, dar și conștientizarea posibilităților ca lucrurile să nu meargă în direcția propusă și manipularea acestui aspect în favoarea amândurora.Distribuie pe Facebook!