Inscrierea pe o Retea sociala. Avantaje si Dezavantaje

Inscrierea pe o Retea sociala. Avantaje si Dezavantaje

O retea sociala, popular numita retea de socializare, are atat avantaje cat si dezavantaje. Principalul avantaj il constituie comunicarea online cu persoane, grupuri.


In mediul online intalnim foarte multe retele sociale care acopera practic toate domeniile de interes ale utilizatorilor. Un site poate fi considerat o retea sociala sau comunitate virtuala daca utilizatorii pot comenta, vota, aprecia si distribui continutul postat de ei si de alte persoane. In cadrul unei retele sociale intregul continut text - foto - audio - video- este adaugat de utilizatori.


O retea sociala, popular numita si retea de socializare, are atat avantaje cat si dezavantaje. Avantajele unei retele sociale:facilitarea legaturilor relatiile dintre persoane;

comunicarea rapida si gratuita prim mesaje pe chat;

raspandirea rapida a stirilor, zvonurilor si evenimentelor;

imbunatatirea calitatii comunicarii in scris a utilizatorilor.

distribuirea de informatii si continut electronic;

publicare unor poze, articole, pareri pe internet

Dezavantajele unei retele sociale:calitatea interactiunii sociale fata in fata are de suferit, persoanele ne mai folosind un limbaj al corpului;

continutul de pe retelele sociale nu pot fi considerate veridice, adesea informatiile sunt pur subiective;

persoane rau intentionate pot folosi informatiile personale pentru santaj, furt de indentitate sau urmarie in viata reala;

toate datele utilizatorului (texte, stari, imagini, videoclipuri, etc) vor fi stocate permanent in cadrul companiei, adica in momentul in care incarci date pe reteaua de socializare acestea vor ramane stocate undeva in cloud chiar daca ulterior stergi datele respective.

se poate distribui imagini si texte sau publica comentarii care aduc injurii la imaginea unei persoane iar acest lucru poate avea efecte grave asupra comportamentului persoanei in cauza, in special daca este vorba de adolescenti.


In viata moderna, retelele sociale capata un rol important si in modul in care se organizeaza societatea ca raspuns la anumiti stimuli tocmai pentru ca oamenii pot comunica in ciuda eforturilor de stopare a acestui lucru din partea anumitor persoane, grupuri de interes, institutii guvernamentale sau private, ba mai mult reteaua de socializare poate fi accesata printr-un proxy atunci cand este interzis accesul la site; fiind necesar doar un dispozitv mobil sau sistem de calcul cu acces la internet.Exemple de evenimente ce au fost influentate de comunicarea de pe retelele sociale sunt protestele din Egipt care au dus la demisia presedintelui statului, revoltele din Tunisia, protestele publice si miscarea cetatenilor din Germania impotriva proiectului de cale ferata "Stuttgart 21". Acestea sunt doar cateva exemple care au dus la un rezultat care in mod normal nu ar fi fost posbil, mai sunt multe alte exemple; dar ceea ce este intr-adevar important de specificat este ca mase de oamenii pot utiliza astfel de platforme pentru a convoca publicul la diverse intruniri sau demonstratii.Daca acest subiect te intereseaza, poti citi despre promovarea unui brand sau a unei afaceri pe o retea socialaDistribuie pe Facebook!