Interpretarea semnalelor transmise de sexul opus

Interpretarea semnalelor transmise de sexul opus

Reusita femeilor in a avea relatii intime cu partenerii de sex opus, depinde foarte mult de capacitatea lor de a transmite semnale corecte, intr-un mod cat mai evident si de capacitatea de a interpreta raspunsul venit din cealalta parte. Problemele femeilor nu sunt insa, reprezentate de transmiterea mesajelor, pentru ca la asta se pricep de minune, ci la gasirea unui partener care sa corespunda standardelor lor.

In cazul barbatilor, lucrurile stau putin diferit. La ei problema este legata de interpretarea semnalelor transmise de sexul opus. Femeile reusesc aproape mereu sa repereze gesturile prin care barbatii le curteaza pe cand barbatii sunt putin mai nepriceputi la acest lucru, unii fiind chiar intr-o ceata totala atunci cand vine vorba de citirea limbajului corporal. In cazul acesta, firesc, sansele cuplarii scad drastic.

Cei mai multi barbati, atunci cand se afla in situatia de a citi anumite semnale, confunda zambetele amicale,de exemplu, cu interesul sexual. Acest tip de interpretare eronata denota faptul ca barbatii, sau, o parte insemnata a lor, nu sunt capabili sa citeasca corect limbajul trupului.

Confuzia de care am vorbit, care ii face pe barbati sa inteleaga simple gesturi prietenesti ca fiind semnale de disponibilitate, este prezenta datorita faptului ca universul barbatilor este mai incarcat din punct de vedere sexual decat cel al femeilor. Ei au cu 10 pana la 20 de ori mai mult testosteron. Acest lucru pune o presiune sexuala mai mare pe barbati decat pe femei, ceea ce duce de multe ori la confuzii in descifrarea semnalelor corporale.

Uneori, iesind intr-un bar alaturi de prieteni, barbatii interpreteaza gresit semnalele femeilor ca fiind avansuri. In felul acesta, ajung sa se intoarca rusinati la grupul de prieteni dupa ca isi incearca norocul, deoarece incercarea lor a fost in zadar.

Femeile au standarde proprii, dupa cum am spus anterior, iar cand intalnesc un partener care este posibil sa atinga aceste standarde, ele transmit semnale subtile, dar care de multe ori sunt amagitoare pentru barbati, deoarece doreau doar sa le testeze potentialul. Transmitand mesaje vagi si sporadice, femeile incearca manipularea persoanei de sex opus pentru ca aceasta sa isi arate adevaratele intentii. Se stie bine ca femeile simt foarte acut, nevoia sigurantei.

Ambiguitatea semnalelor este principalul motiv pentru care femeile nu primesc raspuns la ele. Barbatii nu le raspund, chiar daca se simt atrasi, deoarece semnalele sunt prea vagi pentru ei, si intervine teama de a nu fi respinsi. Pentru a deveni eficienta in ritualul curtarii, femeia trebuie sa lanseze semne clare pe care barbatul sa fie capabil sa le citeasca.

In acest joc, asistam si din partea barbatilor la o anumita rezerva si la o anumita nevoie de siguranta. Ei nu raspund avansurilor facute de sexul opus decat daca sunt repetate si clare, astfel incat sa elimine teama de a fi respinsi. Prin urmare, se intelege faptul ca foarte multe femei frumoase si inteligente, care ar avea ce sa ofere unui barbat, raman singure, plangandu-se ca barbatii nu fac nici un pas spre ele.Distribuie pe Facebook!