Intretine dorinta in relatia de cuplu

Intretine dorinta in relatia de cuplu

Cum se poate conserva dorinta în cuplu?

Care să fie pivotul central al unui cuplu? Dragostea, veţi răspunde imediat. Dar alături de iubire, într-o relaţie nu se poate neglija "condimentul" intim care naste din atracţia fizică reciprocă şi din dorinţa de apropiere, de atingere, de trăire pasională. Este elementul care necesită o atenţie aparte, întrucât multe cupluri sfârşesc într-o atmosferă de plictiseală doar pentru că nu au apreciat la justa ei valoare conservarea acestei dorinţe.

În primul rând există un factor comun pentru exprimarea, manifestarea, conservarea şi creşterea dorinţei şi atracţia reciprocă şi anume dialogul de cuplu. O relaţie în cadrul căreia nu se comunică bine, nu se dialoghează, se transformă încet şi sigur într-o poveste sortită pieirii. Din jenă sau din teamă de a nu fi înţeleşi greşit, uneori nu reuşim să ne exprimăm clar dorinţele intime sau chiar fanteziile, ceea ce face ca relaţia să alunece pe panta dezinteresului din punct de vedere intim.

Când dorinţa şi atracţia fizică din cadrul cuplului sunt "dezintegrate" de rutina anilor acumulaţi într-o relaţie de tip "long-lasting", cum o numesc americanii, lucrurile se agravează inevitabil. Doar cuplurile care se bucură de un dialog viu, constant, fluid şi liber, fără reticente, reuşesc să depăşească situaţiile de criză şi să găsească resurse pentru a reinvia permanent dorinţa faţa de partener.

Pentru a stimula dialogul, banală întrebare "la ce te gandeşti?" are un efect mult mai bun decât s-ar putea crede la prima vedere, caci pregăteşte terenul pentru comunicare, chiar dacă nu are în mod direct o legătură cu subiectul atracţiei fizice. E un mod de a spune "hai să ne gândim impreună la ceva!" şi asta deja sună mai bine...

De multe ori, serviciul, stress-ul, oboseala sau alţi factori de natură externă acţionează ca inhibitori ai dorinţei intime şi există riscul de a uita pur şi simplu de propria sexualitate şi de a arunca la coş libidoul în schimbul altor proiecte de viaţă. Este punctul în care va trebui să vă decideţi dacă merită să vă concentraţi întreaga atenţie pe aceste activitaţi cu riscul de a vă pierde relaţia.

Ar fi păcat! Încercaţi să domoliţi un pic ritmul de lucru şi daţi frâu liber fanteziei în cuplu, imaginaţiei, creativității şi veţi observa cum "motoraşele hormonale" se pun în funcţiune, aprinzând din nou iubirea pasională, dorinţa, atracţia fizica.Distribuie pe Facebook!