Minciuna – o necesitate in viata de cuplu

Minciuna – o necesitate in viata de cuplu

Minciuna – o necesitate in viata de cuplu? Nu cred in iubirea construita pe temelia minciunii. Cred in sinceritate absoluta, in transperenta in comunicare, in iubirea profunda si sincera. Acestea sunt elemente ce fac o relatie de iubire sa fie solida, care sa dainuie in timp. Minciuna atrage dupa ea alta minciuni iar, intr-un final, se ajunge la o despartie crunta, la ura si orgolii ranite. -

Exista o vorbă pe care am tot auzit-o foarte multă vreme : "minte-ma frumos!" Asta inseamna amagire curata si, intr-un final, rezultatul este acelasi: o durere sfasietoare. Se ştie că minciuna este o parte indispensabilă a fiintei umane, insa este important să nu faci abuz de ea, pentru ca vei ajunge, in final, sa te minti pe tine insati si sa traiesti ingropat intr-o imensa miciuna.

Într-o relaţie, în mod evident, sinceritatea trebuie să funcţioneze la cote maxime . In cazuri rare, o minciuna delicata, nevinovata este iertata . Să îţi spună, de exemplu, că arăţi minunat, chiar dacă nu este la ora aceea adevărat . Clar ca astfel de minciuni, care nu fac rău , te ajută să treci peste o stare urata. Minciuni de acest gen sunt permise într-o relaţie. Viata de cuplu trebuie sa fie frumoasa, senina nu inconjurata de spiritul minciunii.

Unii au tot afirmat ca exista minciuni nevinovate, altii au sustinut ca nu exista doar jumatate de adevar. Cel mai des, consider, ca se spun minciuni in patul conjugal. Dupa o partida de sex. Un exemplu ar fi : "Esti cel mai bun barbat la pat,... dintre toti barbatii cu care m-am culcat pana acum!". E mai bine sa ii spui asta decat sa ii ranesti sentimentele, spunandu-i: "esti bun dar a fost altul si mai si...!"

Cat despre femei, ele nu cred ca spun adevarul atunci cand sunt intrebate de catre soti cat a costat un anumit lucru. Cu siguranta vor minti si vor spune ca a fost norocul vietii ei si a avut bafta de o reducere substantiala.

Daca l-ai mintit urat, te bantuie vinovatia. Respecta-l pe partenerul tau si spune-i despre asta unui prieten de baza, de incredere.

Intr-un final, o vei scoate la capat, dar ai grija sa nu mai repeti greseala!Distribuie pe Facebook!