Mituri despre relatiile de dragoste

Mituri despre relatiile de dragoste

Există numeroase mituri despre relatiile de dragoste care influențează greșit alegerea partenerului de viață.


Experiențele amoroase, neliniștea, seducția, intriga, gelozia și chiar și infidelitatea fac parte din spectrul denumit, în prezent, iubire. Paradoxal, unele persoane nu consideră tradare sau lipsă a iubirii un comportament infidel care promovează episoade de aventură pentru că sunt de părere că satisfacerea unor nevoi fiziologice nu se intersectează cu sentimentele profunde.Pe de altă parte, aflate în colțul opus al acestei extreme, sunt persoanele care nu acceptă nicio formă de trădare, fie că este vorba sentimente, fie de plăceri fizice, temându-se de acest gând și uneori ajungând în forme deplasate de gelozie. În această dimensiune atât de complicată de asimilat și diferit înțeleasă de fiecare, există numeroase mituri care influențează greșit alegerea partenerului de viață. Iată doar câteva dintre aceste mituri:Iubirea adevărată învinge totul. Sintagmă demnă de filmele romantice, a căror sfârșit dramatic va conduce spre ideea de putere supremă a iubirii care înfrânge și depășește cele mai imposibile limite ale Universului. Da, cu siguranță o sintagmă caracteristică doar filmelor pentru că, în realitate, iubirea este un fapt atât de abstract, imposibil de concretizat pentru a dovedi cu ea cele mai grele provocări pe care le poate oferi viața.


Ca un exemplu, o persoană care are o anumită adicție nu se va putea schimba prin intermediul iubirii dacă propria conștiință, voință și motivație nu îl susțin spre acest demers. Iubirea nu va învinge dependența cu care se confruntă, ci doar poate susține persoana spre vindecare doar dacă aceasta își și dorește pentru că nu este suficient ca un om să fie iubit pentru a se schimba, chiar dacă este vorba despre o transformare pozitivă, ci este nevoie ca el să își dorească să se schimbe.


Iubirea este recunoscută încă de la prima întâlnire. Nu de puține ori se aude într-o conversație că a fost ”dragoste la prima vedere”. Dragostea - iubirea adevărată se dezvoltă în timp, se consolidează și devine mai puternică, ajungând la acest rang doar după ce depășește stadiul incert al pasiunii.


Ceea ce se recunoaște la prima întâlnire este, deobicei, atracția fizică, o posibilă compatibilitate oferită de principii de gândire, dar asta nu oferă certitudinea înfloririi acestui sentiment spre iubire. În ciuda părerii despre tine, ca fiind o persoană intuitivă, nu lăsa prima impresie să-ți decidă viitorul, ci este de preferat să intervii în modelarea acestuia după nevoile pe care le cunoști că le ai în interiorul unei relații.


Există o singură persoană și numai una pentru tine. Acest mit conduce la ideea de perfecționism și unicitate. Este foarte probabil ca o persoană din întreaga mulțime să fie cea care ți se potrivește, dar asta nu înseamnă că dacă sentimentele nu sunt reciproce, căutarea ta trebuie să se oprească în acea arie și, în cazul unui refuz categoric, să optezi pentru celibatarism pentru că aceea era singura persoană destinată ție. Daca se merge pe principiul acestui mit vei evalua periodic partenerul cu imaginea mental prefabricată despre perfecționismul care necesită întâlnit și cucerit și se vor omite detalii, chiar și defecte, care fac din acel om, unul diferit, special.! Oricât de mult timp ai petrece cu persoana iubită, nu ai cum să te plictisești dacă vă implicați în activități comune și dacă nu renunțați la prietenii voștri! Câtă vreme aveți o viață interesantă, vă va fi ușor să vă descoperiți altfel în fiecare zi!Relațiile de lunga durata sunt plictisitoare! Nu este adevarat. Oricât de mult timp ai petrece cu persoana pe care o iubesti, este practic imposibil sa te plicitsesti daca sunteti fideli, respectuosi si daca va faceti activitati impreuna. Alungati monotonia, gasiti ceva nou de facut cand sunteti impreuna si veti fi fericiti pana la adanci batranete. Fiti increzatori in relatia voastra si dati-va silinta sa luptati pentru ea, si la bine si la greu.Distribuie pe Facebook!