Nu ma inteleg cu parintii

Nu ma inteleg cu parintii

Nu ma inteleg cu parintii.

Copii si parintii, doua generatii ce nu s-au inteles niciodata cum trebuie. Diferentele intre ei sunt considerabile. Anii cel putin douazeci la numar, intre ei, isi spun cuvantul. Parintii intotdeauna sunt mai grijuli, cu ochii pe odraselele lor care devin din ce in ce mai exasperate fata de atitudinea extrem de grijulie a aparintilor. Incep discutiile in contradictoriu la orice ora din zi si din noapte. Copii incearca cu orice pret sa se impuna, sa demonstreze ca punctual lor de vedere este cel correct, cel important.

Unii trebuie sa cedeze si deobcei se intampla sa o faca cei mai invarsta, mai cu experienta. Atitudinea celor tineri devine unori extreme de impertinenta iar parintele se vede pus in fata unei situatii limita, dusa la extreme. Nu mai stie cum trebuie sa reactioneze si ii uimeste atitudinea tinerilor, una lipsita de bun simt.

Tinerii simt acut nevoia de schimbare. Au nevoie de ea. Aceasta face parte din procesul de formare a personalităţii lor. Adulţii, clar, au personalitatea formata si sunt mai conservatori. Chiar daca aparent lucrurile sunt simple, fiecare generaţie vrea sa fie respectata. Iar pentru a obţine respectul, fiecare generatie duce o batalie crancena. Tinerii de cele mai multe ori isi impună punctul de vedere şi îşi sfideaza parintii iar adultii nu gasesc, intotdeauna, modalitati potrivite pentru se face cat mai expliciti

"Si parintii considera ca au, mereu, dreptate si trebuie să fie ascultaţi. Un astfel de comportament naste revolta în randul tinerei generatii, care sustin ca au dreptul să se exprime liber. Daca atunci cand ajung la varsta adolescentei, copiii isi considera parintii prieteni, conflictul dintre generatii este ca şi rezolvat. Pe scurt, încurajarea constructiva a copiilor, în toate formele ei, este cheia dezamorsarii conflictului dintre generatii." (adevarul.ro)Distribuie pe Facebook!