Prejudecati despre intalnirile online

Prejudecati despre intalnirile online

Prejudecati despre intalnirile si relatiile de dragoste online - Aspecte sociologice. Publicul larg este inca confuz si dezinformat si are prejudecati despre ceea ce se petrece cu adevarat pe un site de intalniri, pe Internet. Unele persoane manifesta un sentiment de denigrare la adresa internetului, considerandu-l ca fiind ceva dubios, periculos, nesigur. Altora li se pare ca daca s-ar inscrie pe un site de intalniri, ar fi un gest rusinos, chiar disperat. Traditionalisti din fire, ei nu vor sa inteleaga ca societatea in care traim este intr-o continua schimbare. Unor persoane le este greu sa se obisnuiasca repede cu noi mijloace tehnice de a intalni pe cineva.

Cat priveste intalnirile pe internet, acestea sunt astazi, in opinia lui Diane M.Berry, cele mai atragatoare, mai simple si mai sanatoase optiuni de a intalni un partener.Intalnirile online nu sunt nici pe departe un gest disperat, insa atitudinea oamenilor obisnuiti este de inteles daca privim lucrurile intr-o perspectiva sociologica. Astfel nici agentiile matrimoniale, care au aparut prin anii 1960 nu au fost acceptate de majoritatea populatiei.

Cei care faceau apel la agentie matrimoniala era considerati ca fiind persoane nedorite, cu defecte, incapabile sa intalneasca jumatatea in cercul lor de prieteni sau la locul de munca.Orice lucru nou socheaza et atunci este ridiculizat. Sa ne amintim care au fost primele reactii publice cand femeile au inceput sa poarte pantaloni pentru prima oara in istorie sau cand li s-a dat dreptul la vot.

Astazi aceste lucruri ni se par astazi normale, ceea ce nu era cazul in trecut.Acelasi lucru se intampla de cativa ani incoace si cu intalnirile pe internet. Sunt sute de milioane de oameni care au profile pe site-uri de socializare si pe site-uri matrimoniale, peste tot in lume, care cauta intalniri pe internet. Sa existe oare tot atatea sute de milioane de oameni disperati sau indezirabili ? Ma indoiesc categoric.

Se vorbeste de o adevarata industrie a intalnirilor pe internet, industrie in care isi desfasoara activitea sute de mii de oameni.Mobilitatea persoanelor a crescut fata de trecut. Ne rupem de cercul de prieteni si simtim nevoia sa ne facem altii noi in alte orase in care ne mutam cu scoala sau cu serviciul. In trecut, parintii nostri se casatoreau si locuiau in acelasi oras toata viata.

Nu este simplu sa cunosti noi prieteni care sa vrea sa te prezinte prietenilor lor si astfel sa speri ca intalnesti perechea potrivita.Astazi suntem mai izolati si mai singuri decat in trecut. Stam la serviciu toata ziua iar seara cand ajungem acasa nu este tocmai momentul potrivit sa iesim in oras pentru intaniri. Familia nu mai este ca odinioara sursa gasirii unui partener de viata. In trecut se legau in general relatii intre fratele meu cu o prietena de-al prietenei mele, sau sora colegului de liceu, cu o cunostitea de-a verisoare etc.

Speranta de viata a crescut considerabil. Deasemeni numarul de divorturi a luat o amploare considerabila. Acesti factori sociologici ( durata de viata si divortul) presupun mai multe persoane singure, care nu doresc nicidecum sa isi petreaca ultimii 30 - 40 de ani singure. Intalnirile pe internet, sunt cele mai simple si mai sanatoase optiuni de a intalni un partener pentru o relatie.Distribuie pe Facebook!