Prietenul la nevoie se cunoaste

Prietenul la nevoie se cunoaste

Prietenii la nevoie se cunosc?

Doua femei sau doi barbati sau, de ce nu, un barbat si o femeie pot fi prieteni pe viata, incepand din frageda copilarie si pana la batranete. Au incredere unul in celalalt, isi fac confidente, sunt mai mereu impreuna la petreceri, in baruri, oriunde.

Cam asa ar suna un soi de definitie a prieteniei adevarate. Multi insa nu au parte de asa ceva, fie pentru simplul fapt ca nu sunt sociabili si nu se pot apropia de nimeni, fie au parte de asa ceva si la un momentdat vraja dispare, celalalt facand-o lata, increderea dispare iar asazisul prieten nu iti este la nevoie alaturi.

Dispare totul si simti ca un spin ce ti s-a infipt adanc in inima insotit de o durere sfasietoare. Cine ar fi crezut ca acea persoana la care tineai atat de mult, ti-a inselat increderea maxima ce o aveai in el. Lumea se prabuseste si nu mai vrei nimic. Te intrebi atunci daca prietenia adevarata exista cu adevarat sau este un simplu basm de adormit copii, o minciuna sfruntata dureroasa ce ti-a distrus sufletul. Acel suflet pus pe tava asazisului prieten, ce se dovedeste las, lipsit de omenie si de orice bun simt , este sfasiat de tradare.

Incepi sa nu mai ai incredere in nimeni, bati in retragere de la orice eveniment.Iti aminteste ca el era cu tine oriunde, iar acum prietenul cel mai bun nu mai exista.

Unii insa sunt norocosi, nu sunt tradari, pasivitate, totul merge ca pe roate. Nevoia ii apropie si mai mult. Si sunt de baza oricand, oriunde !

Oare insa de ce avem totusi atata nevoie de prieteni?!

Plictiseala nu se poate instala, oricand vrei sa-l suni, iti sta la dispozitie fara sa comenteze deranjat, ne dau sfaturi pretioase, sincere, intelepte si ne scapa de stresul zilnic, sustinerea este neconditionata si extrem de placuta.

Cauta prietenul de care ai nevoie si fiti ca fratii! Niciodata nu te va insela si vei realiza cat de placut este sa-l ai alaturi la bine si la greu.

Un prieten adevarat la nevoie se cunoaste. Iata cateva sfaturi utile credem noi, referitoare la prietenie. Este un lucru foarte frumos sa fii ajutat de catre un prieten atunci cand ai mare nevoie de el. Insa este foarte greu sa gasesti un prieten adevarat in care sa ai incredere deplina. Astazi relatiile de prietenie se cladesc pe interese. Este o vorbe din popor : Cand am bani si o duc bine toata lumea-i prieten cu mine, cand n-am bani si o duc rau, nici un neam nu-i neamul meu. Profitorii pot deveni prieteni peste noapte, insa ei aduc suparare.

1. Bogatia o apreciezi dupa ce ai primit-o, prietenia o apreciezi dupa ce ai pierdut-o.

2. Adevaratul prieten e acela care nu trece nimic cu vederea dar iti iarta totul.

3. Departarea nu poate distruge niciodata o prietenie adevarata.

4. O comoara nu este intotdeauna un prieten, dar un prieten adevarat e cea mai pretioasa comoara.

5. Nu vinde ieftin prietenia veche, caci vei plati scump pentru cea noua.

6. Singurul lucru pentru care merita sa lupti este prietenia adevarata.

7. In viata,daca ai de ales intre suflet si frumusete,alege sufletul,caci el intrece orice frumusete.

8. Prietenul adevarat este acela care te sfatuieste spre bine si nu acela care iti lauda nebuniile.

9. Sa nu legi prietenie cu omul pe care nu-l poti respecta.

10. Prietenul sigur il cunosti din imprejurari nesigure.

Prietenul fals isi da arama pe fata cand ai nevoie de el. Prietena mea cea mai buna cu care am copilarit nici macar nu a venit la casatoria mea. Asa cum prietenia iti poate aduce satisfactie si multumire sufleteasca, prietenia falsa ici poate aduce un dezgust sau o dezamagire totala. Fugiti de prietenii deloiali. O prietenie intre persoane de sex opus poate deveni o relatie de dragoste.Distribuie pe Facebook!