Primele reactii atunci cand placi o persoana

Primele reactii atunci cand placi o persoana

Atunci cand facem cunostinta cu cineva, primele patru minute ale conversatiei, au o mare importanta. In proportie de 90% din parerile referitoare la cat de prietenoasa ori dominanta este o persoana, sau daca are potential de a ne fi partener sunt formate in acest mic interval de timp.

Contrar, poate, unei pareri destul de raspandite, nu ochii sunt primul lucru la care ne uitam atunci cand vrem sa cunoastem o persoana. Un expert in interpretarea semnelor pe care le ofera trupul, Doctorul Albert Scheflen, a identificat schimbarile de ordin psihologic care se petrec atunci cand cunoastem pe cineva si prezentam interes crescut pentru acea persoana. Barbatii iau o pozitie dominanta, ferma, tinereasca, isi trag burta, pentru ca abdomenul sa fie cat mai plat, iar mandibula se evidentiaza. Femeile isi evidentiaza sanii, trec mana prin par sau inclina capul intr-o parte.

Exista anumite medii propice in care aceste comportamente pot fi observate mai bine. Unul dintre aceste locuri este pe plaja. Semnalele trupului sunt declansate in momentul in care barbatul si femeia sunt suficient de apropiati unu de celalalt, astfel incat pot avea un bun contact vizual. Semnalele corporale sunt prezente si in urma distantarii celor doua persoane.

Aceste reactii sunt de ordin subconstient si prin urmare, ele se declanseaza fara ca persoana respectiva sa vrea acest lucru, recomandand-o ca un posibil partener. Prin urmare, daca vrei sa iesi in evidenta, lasa-ti corpul sa comunice, deoarece el cunoaste regulile curtarii. Asadar, corpul tau reactioneaza subconstient, facandu-te sa iesi in evidenta in mod pozitiv. El iti creste sansele de a te cupla cu o persoana care te atrage, transmitandu-i semnalele aferente.

In lumea necuvantatoarelor, femelele si masculii au un comportament caracterizat de un arsenal complex de gesturi facute subconstient in scopul imperecherii. Un exemplu este acela al anumitor specii de pasari, unde masculul se umfla in pene si se invarte tantos in jurul femelei, curtand-o intens, iar femela abia daca ii acorda atentie. Aceste comportamente intalnite in randul animalelor se ingemaneaza cu cele folosite de oameni in ritualul curtarii.


Prin urmare, din acest punct de vedere, noi, oamenii, nu prezentam o evolutie caracterizata printr-un comportament net superior, instinctele spunandu-si foarte clar cuvantul. In fapt, atunci cand placem o persoana, folosim gesturi asemanatoare celor pe care le vedem in documentarele televizate, folosite de animale in scopul acceptarii lor de catre partener pentru imperechere.

In completarea celor precizate anterior, trebuie spus faptul ca atunci cand vrem sa atragem atentia asupra noastra, accentuam diferentele din punct de vedere sexual. Diferentele dintre cele doua sexe sunt cheia care ne face sa parem atractivi in ochii celui sau celei pe care vrem sa o impresionam. Pe de alta parte, cand vrem sa indepartam pe cineva sau pur si simplu nu dorim sa atragem atentia, micsoram aceste diferente sau le facem sa para invizibile.Distribuie pe Facebook!