Speed Dating. Intalniri rapide. Avantaje Dezavantaje

Speed Dating. Intalniri rapide. Avantaje Dezavantaje

Atunci cand cautati un suflet pereche, uneori poate fi util sa provocati soarta prin inscrierea la un Speed Dating (intalniri rapide). Pe langa siteuri matrimoniale si agentii matrimoniale, exista si alte moduri de a cunoaste oameni singuri care nu sunt implicati intr-o relatie, care corespund asteptarilor noastre si alaturi de care putem incepe o poveste de dragoste care sa dureze multi ani. In secolul vitezei, nici Cupidon nu mai are rabdare?

Speed Datingul este un proces simplu si rapid, care devine din ce in ce mai popular in orasele mari din Romania, cum ar fi Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, unde numarul persoanelor singure este foarte mare.

Ce inseamna Speed Dating

Primul eveniment Speed Dating a fost organizat in 1998 într-o cafenea din Beverly Hills. Fenomentul a luat amploare in toata lumea, inclusiv in Romania. Putem
vorbi despre un serviciu, despre un business. Concret: La un eveniment de Speed Dating, organizatorul grupeaza mai multe persoane singure intr-un loc public, cum ar fi un restaurant sau un bar. Numeric vorbind, se formeaza un grup din 7 barbati si 7 femei sau din 10 baieti si 10 fete. Se plateste o taxa de participare intre 15 - 20 euro, pret care in general include si consumatia.


Ce intrebări se pun la un Speed Dating

Femeile si barbatii vor intalni individual fata in fata alte persoane singure de sex opus si vor conversa cu ele. Organizatorul decide cate minute dureaza fiecare intalnire - in general sapte minute, alteori 5 minute. In aceast timp foarte scurt, atat femeile cat si barbatii vor trebui sa se prezinte, sa vorbeasca despre profesia lor, despre hobby-urile lor, dar si despre partenerului ideal cautat. Cu toate acestea, se cere discretie si confidentialitate. Fiecare participant va trebui sa pastreze secret ceea ce crede despre celalalt deoarece abia la sfarsit participantii vor sti daca au trezit interesul - sentimentele cuiva din grup, sau nu. Daca si numai daca doua persoane s-au placut reciproc, pot 'schimba' numere de telefon sau pot continua seara impreuna.

In schimb, daca un participant doreste sa reintalneasca - revada o persoana de care i-a placut si ea nu doreste, intalnirea se va opri acolo.

Dezavantaje Speed Dating

In primul rand, timpul disponibil pentru Speed Dating este foarte scurt si nu permite intotdeauna tuturor sa se prezinte asa cum trebuie. In plus, oamenilor timizi le poate fi dificil sa discute viata lor direct in fata unui strain, mai ales daca strainul este atractiv.

La intalnirile de tip Speed Dating participa un numar egal de barbati si femei. Prin urmare, concurenta este acerba si este necesar sa iesi in evidenta fata de celelalte femei sau ceilalti barbati in doar cateva minute, ceea ce nu este intotdeauna usor atunci cand nu esi obisnuit sa vorbesti despre tine la superlativ. Candidatii care participa la o Speed Dating trebuie sa fie in forma si capabili sa seduca interlocutorul in speranta unei intalniri ulterioare care poate duce la o relatie sentimentala stabila si de durata.

Daca ai ghinionul ca printre „concurentii” de acelasi gen cu tine sa se afle cateva persoane care pe langa faptul ca arata mai bine decat tine, comunica cu usurinta si stiu sa seduca persoanele din fata lor, intalnirile din seara respectiva, pe tine personal, nu te vor multumi.

Organizatorul unui eveniment de Speed Dating nu are obligatia legala de a verifica documentele de stare civila ale participantilor. Oricine achita taxa si "declara" ca indeplineste conditiile poate participa. Luati in calcul ca unii barbati ori unele femei care participa doresc pur si simplu o intalnire de o noapte, o aventura, o poveste de dragoste pe termen scurt. De cele mai multe ori participantii la speed-dating nu-si dezvaluie adevaratele intentii si asteptari . Asadar va recomandam sa dati dovada de prudenta.

Avantaje Speed Dating

Va permite sa intalniti mai multi barbati si femei singure intr-un timp foarte scurt si intr-un singur loc.

Participantii sunt grupati pe categorii de varsta, asadar vei intalni oameni singuri apropiati de varsta ta.

Intalnirile rapide sunt o modalitate buna de a iesi si de a petrece o seara placuta „la un pahar de vorba”, chiar daca nu ai garantia ca vei intalni acolo sufletul pereche.

Poti refuza sa transmiti datele tale de contact celor care nu te intereseaza.

Teoretic Speed Dating-ul nu lasa loc ambiguitatii. Fiecare barbat sau femeie prezenta la eveniment stie de ce este acolo. Se presupune ca participantii sunt toti in cautarea partenerului ideal sau a unei relatii serioase.

Ce parere aveti despre Speed Dating?

Pentru a va forma propria parere cu privire la acest sistem de intalniri - Speed Dating, este recomandat sa participati macar o data in viata. Totul depinde de noroc si de implicarea ta in dezvoltarea unei potentiale relatii de dragoste cu o femeie sau cu un barbat intalnit la eveniment. Chiar daca la speed dating exista foarte putine sanse sa intalniti marea dragoste ori sa va indragostiti la prima vedere, pur si simplu, puteti sa va faceti noi prieteni.Distribuie pe Facebook!