Violenta in cuplu, violenta in familie

Violenta in cuplu, violenta in familie

Violenta in cuplu, violenta in familie

Nu le inteleg pe acele femei care accepta orice forma de violenta. Banuiesc ca sunt cele care nu au incredere in ele ca se pot descurca si singure. Probabil ca se gandesc numai la faptul nu vor reusi, ca nu pot sa plece singure in lume, mai bine sa stea langa animalul smintit. Culmea este ca desi inainte barbatii violenti erau de obicei betivi, inculti, s-a constat ca sunt si barbati cu studii superioare.

Probabil frustrati, unii agreseaza verbal, altii si verbal si fizic. Intr-un cuplu, prima palma primita ar trebui sa fie egal cu despartirea. Orice cuplu are momente cand se cearta, poate rau, dar sunt atenti ce cuvinte folosesc, nu-si ies din fire. Intr-adevar nimeni nu este perfect. oriunde trebuie sa faci un mic compromise, dar nu trebuie sa lasam pe nimeni sa ne calce in picioare si sa se comporte cu noi ca cu niste obiecte inutile.

Intr-un cuplu, cel mai important este respectul. Nu trebuie sa uitam niciodata de el. Dupa ani, trec fluturasii din stomac si noptile pline de sex dar trebuie sa intervina prietenia si respectul. Respectul trebuie conservat. Comunicarea trebuie sa fie deschisa, transparenta. Ea este vitala si ajuta la o intelegere cat mai clara, cat mai explicita.

Violenta are intotdeauna doua componente: pe victima si pe calau. Nu lasati pe nimeni sa va transforme in victima si luptati sa nu ajungeti niciodata in postura de calau. Nu trebuie acceptata nicio palma , nicio jignire, nicio agresare, de orice fel ar fi ea. Regret nespus ca mai exista femei care accepta violenta intr-o relatie, intr-un cuplu.

Exista multe centre de ocrotire a femeii si a copilului. Femeia nu trebuie sa disperse ca nu are ajutor. Ele exista pentru aceste femei.Trebuie doar sa apeleze la ele. Apoi s-au infiintat cabinete psihologice, ce le vor ajuta sa depaseasca trauma provocata.Distribuie pe Facebook!