Vreau un copil, el nu vrea

Vreau un copil, el nu vrea

Vreau un copil, el nu!

Femeia este implinita in adevaratul sens al cuvantului atunci cand naste un bebelus, un prunc fraged, pufos, ce gangureste , plange mult si doarme aproape incontinuu. Dar ce faci atunci cand barbatul de langa tine nu este pregatit psihic sa aibe un copil, sa fie tatic, atunci cand I se pare un dezastru venirea pe lume a unui “ghem” mic, neputinicios si foarte plangacios?

Gandul ca vor fi tatici ii sperie pe majoritatea barbatilor. Nu poti sa-ti permiti sa-i pui asupra faptului implinit. Nu mi pare sanatos, nici corect. Pregatirea barbatului pentru un astfel de eveniment trebui un pic gandita. Chiar daca deranjeaza, trebuie facuta. Sunt altfel plamaditi si trebuie intelesi. Cele mai nebanuite reactii le are atunci cand se afla in preajma altor copii. Atunci, ii vezi reactiile, atitudinea fara de copilasii altor oameni.

Este foarte interesanta atitudinea si reactia pe care o are vis-a-vis de barbatii ce sunt deja tatici si sunt foarte preocupati de copilasii lor. Apropierea viitorului tatic, ce momentan este la faza pregatitoare, de taticii deja “veterani” este extreme de importanta. Discutiile dintre ei, nu se vor rezuma doar la un meci de fotbal, o afacere incheiate cu rezultate optime sau la o partida de billiard sau poker ci si la schimbarea bebelusului, hranirea sau imbaierea sa impreuna cu proaspata mamica.

Daca la inceput poate va parea deranjat chiar intrigat de atitudinea plina de afectiune a altor tatici, cu timpul, viitorul tatic se va obisnui cu idea, poate chiar va simti lipsa unui copilas in viata lui si va intreba, singur, cand va deveni si el tata.

Alti barbati se sperie de aceasta posibilitate mai ales cand vad ce implica, cu adevarat postura de tatic cu responsabilitati. Trebuie sa-i deschidem apetitul, ducandu-l la copilasi mai marisori de 2-3 ani. La aceasta varsta, dupa cum se stie, copilasii sunt foarte simpatici, incep sa mearga , sa vorbeasca, sunt curioasi, pun o mie de intrebari una dupa alta, necontenit. Barbatul se va atasa extreme de repede. Si –si va dori si el unul dar important este ca femeia sa-l incurajeze. Un copil nu inseamna doar responsabiliate si batai de cap, reprezinta si ratiunea de a trai, de iubi, de a fi mai puternic, mai responsabil, mai luptator.Distribuie pe Facebook!