Visul din timpul somnului

Discutii despre muzica, filme , poze haioase, videoclipuri, filmulete, bancuri, etc.
Vizitator

Visul din timpul somnului

Mesaj de Vizitator »

Atunci cand pui capul pe perna, vrei sa te odihnesti si sa uiti de tot stresul si agitatia de peste zi. Celulele creierului tau sunt, insa, cateodata, foarte active, asa ca produc vise ce par reale. Mai mult decat atat, se intampla uneori ca ele sa fie foarte agresive si sa te faca sa te trezesti agitat, obosit.

In plus, se spune ca visele au fel de fel de semnificatii, dar nu intotdeauna oamenii inteleg ce vrea sa le spuna subconstientul prin acestea.Cand visam, suntem altcineva. Forte obscure ce scapa adesea stiintei controleaza subconstientul nostru. Cand suntem framantati, visele ne urmaresc pentru ca mintea noastra trebuie sa-si recapte echilibrul, constientul trebuie sa descarce in subconstient emotii acumulate.

Momentele de visare pot sa apara si de 5-6 ori in timpul noptii, in timpul acelei parti profunde a somnului. Visul ajuta la regenerarea celulelor nervoase, dar si la odihnirea mintii. Ele sunt calea spre cunoasterea sinelui profund.

Interpretarile viselor se pot codifica in functie de simbolurile continute: caractere (oameni, animale, figuri mitice sau fantastice). Insusi visatorul nu este codificat separat, ci in functie de interactiunea cu celelalte simboluri. Dorintele, nevoile, emotiile si sentimentele exprimate in vise pot fi simboluri ale unora reale sau echivalente ale acestora si pot fi atat de factura fizica, cat si psihica.

Aparitia animalelor in vise transmite informatii despre caracterul nostru sau al unor oameni apropiati, trasaturi pe care nu le observam sau pe care nu le acceptam.
Faptul ca aproape o treime din timpul vietii noastre il petrecem dormind poate parea timp pierdut, daca n-am fii constienti ca somnul este necesar, pentru ca celelalte doua treimi ale vietii sa-si desfasoare activitatea normal si sa ne aduca satisfactiile dorite.

De altfel, asupra duratei somnului normal medicii n-au ajuns la un acord. In majoritatea cazurilor, un somn de opt ore este suficient si satisfacator, dar se cunosc cazuri notorii de personalitati marcante, care nu dormeau mai mult de 2-3 ore pe noapte, precum si de persoane pentru care ar fi insuficient sa doarma mai putin de zece ore.

Somnul este personalizat si ar fi optim ca oricine sa doarma atat cat simte nevoia. De altfel, nevoia de somn variaza nu numai de la o persoana la alta, ci si in functie de varsta, de efortul depus, de starea sistemului de sanatate si de obisnuinta.

In momentul adormirii, corpul nostru se relaxeaza, iar procesele fiziologice sunt incetinite. Respiratia este relativ atenuata, inima bate mai incet, rinichii isi incetinesc functiile, glandele salivare produc mai putin, tensiunea arteriala scade, digestia se incetineste, temperatura corpului scade cu o jumatate de grad.

Nimic nu este anormal din toate cate se petrec, intrucat organismului aflat in repaus nu-i mai sunt necesari aceiasi parametrui ca atunci cand este in activitate.
Florile sunt un vis frumos, potrivit cercetatorilor germani. Testele au aratat ca trandafirii pastrati in apropierea dormitorului, in timpul somnului, pot produce vise placute.
Scrie răspuns

Pentru a interactiona pe Forum: Conecteza-te aici sau Inscrie-te aici daca nu ai cont.