Cum faci fata obiceiurilor enervante ale barbatului

Ai relatie cu probleme? Ai intrebari despre dragoste? Cauti sfaturi despre relatii! Cu ajutorul lui Cupidon treci mai uşor peste o despărţire, găseşti puterea să te îndrăgosteşti din nou, afli cum să-l cuceresti pe bărbatul viselor tale şi cum să ai o relaţie pasionala. Relaţii complicate şi tensionate, nepotriviri, despărţiri dureroase… sunt problemele pe care le poţi rezolva citind sfaturile noastre pe Forum.
Avatar utilizator
Cupidon
Site Admin
Mesaje: 285
Membru din: 26 Mai 2008, 16:52
Localitate: Bucuresti
Contact:

Cum faci fata obiceiurilor enervante ale barbatului

Mesaj de Cupidon »

Se spune ca naravul din fire n-are lecuire, dar se mai spune ca orice invat are si dezvat. Iata cateva solutii practice ca sa rezisti unor provocari mai putin placute din viata de cuplu!

Toti avem deprinderi suparatoare fata de care manifestam toleranta, dar cand sunt ale celui de langa noi, ne calca pe nervi si nu le acceptam prea usor. E destul de dificil sa-l faci sa scape de naravuri, mai ales daca nu e prea convins ca ar fi cazul, iar asta iti sporeste frustrarea. Va trebui sa iei masuri imediate, sa-l convingi sa schimbe ceva, ca sa nu intri intr-un cerc vicios al certurilor si resentimentelor cand obiceiurile lui proaste umplu paharul si pot duce chiar la finalul relatiei. Priveste lucrurile cu detasare si inarmeaza-te cu multa rabdare! Cu vorba buna si anumite tehnici-cheie, sunt sanse mari sa te descurci cu obiceiurile enervante ale partenerului.

Limbajul neplacut al trupului
Aici intra scarpinatul in nas, rosul unghiilor, diverse onomatopee, scobitul dintilor etc. – in fond, ceva ce nu vrei sa auzi, sa vezi sau sa simti, gesturi care s-ar cuveni sa fie facute in baie sau cand nu esti prin preajma.

Explica-i ca astfel de reactii iti inhiba atractia sexuala si te cam pun pe fuga. Roaga-l sa se imagineze in locul tau – nici el nu te-ar mai considera seducatoare daca ai inlocui ata dentara si pasta de dinti cu scobitoarea, nu-i asa? Din acest motiv, gesturile cu pricina trebuie facute in intimitate. Ar mai fi solutia schimbului: cere-i sa-ti spuna cu sinceritate ce gest al tau il deranjeaza si te oferi sa renunti la a-l mai face daca el procedeaza la fel.

Te asculta cu un ochi la TV
Incerci sa vorbesti ceva cu el, dar te ignora cu desavarsire: ori este cu ochii lipiti de televizor, ori nu-si scoate nasul de pe internet sau chinuieste la nesfarsit tastele telefonului.

▶ Sfat. Puneti-va de acord asupra unui cuvant-cheie pe care fiecare sa-l rosteasca atunci cand vrea sa fie ascultat. Este un mod de a semnala ca acum e musai sa vorbesti si la fel de important e ca el sa fie pe faza tot acum. Nu de alta, dar s-ar putea sa-i spui detalii insemnate, iar daca el nu e atent, unele planuri s-ar da peste cap.

Bunele maniere ii sunt straine
Filosoful si moralistul francez Jean de la Bruyère spunea ca o persoana trebuie sa aiba calitati deosebite pentru a i se trece cu vederea lipsa de politete si ca tocmai manierele frumoase pun meritele in valoare si fac oamenii placuti. „Bunele maniere, pe care le vedem ca neinsemnate, sunt adesea tocmai acele criterii dupa care oamenii ne judeca, in bine sau in rau“, spunea el. Anumite gesturi care iti erau necunoscute la inceputul relatiei (poate ca nu le-ai remarcat si din pricina efectului de aura cu care vine indragostirea la pachet) – de la capacul toaletei ridicat la aranjarea zonei intime in public – te fac sa simti ca stai langa omul primitiv. El insa crede ca o relatie trainica e una in care se poate exprima in voie.

▶ Sfat. Curtoazia nu va lipsi niciodata din arsenalul de cucerire al barbatilor, iar el trebuie sa ramana ca la inceput (poate chiar mai mult!), ca sa te tina langa el. Stabiliti impreuna, fara exagerari, care sunt acele gesturi manierate care te-au atras, iar acum lipsesc din comportamentul lui. Daca uita de angajament, aminteste-i, fara a-i reprosa, intr-un biletel lasat in baie.

„Dezordine“ e porecla lui
Cine face curat, spala vasele, ordine in sifonier, lustruieste pantofii? Tu pornesti de la ideea ca toate astea sunt sarcinile tale, dar cand te simti impovarata de activitatile domestice, ai vrea sa te bazezi pe o mana de ajutor din partea lui. El insa se simte in elementul lui in dezordine si amana sa puna lucrurile la punct, preferand sa se relaxeze la televizor.

▶ Sfat. O discutie lamuritoare ar putea sa faca lumina in privinta promisiunilor. Ce inseamna, de fapt, promisiunea „fac mai tarziu“? Nu ar fi mai cinstit sa faca precizarile de rigoare, ca sa stii ce, cand si cat ai de trebaluit? Sau, si mai bine, sa fiti coechipieri in privinta muncilor din casa, ca amandoi sa va bucurati cat mai repede de relaxare. Unde-s doi puterea creste, nu?

Are mania controlului
Te deranjeaza cand pune monopol pe telecomanda, fara sa-i pese de emisiunea ta preferata, dar si cand te verifica in bucatarie, oferindu-ti sfaturi cu nemiluita, desi el nu stie sa deosebeasca patrunjelul de leustean. Si te mai frustreaza cand vrea sa iesiti la un film si da intaietate genului SF, care nu e pe gustul tau. Toate relatiile sunt construite pe lupte pentru putere care iau forma unor obiceiuri nevinovate la prima vedere, dar care ascund dorinta de control. Asadar, este momentul pentru negociere.

▶ Sfat. Daca te scoate din minti ca tine sa-si exercite dominatia in privinta telecomenzii, gandeste-te in ce alte situatii are partenerul controlul. Daca raspunsul ti-e favorabil sau puterile voastre sunt egale, lasa-l sa dispuna de ea – in fond, e un gest inofensiv. Daca tot nu esti de acord sa lasi de la tine, invatati amandoi sa impartiti puterea, sa faceti cu randul. Nu puteti castiga tot timpul. Stabiliti un sistem prin care fiecare isi ia cate o bucata de putere.

3 cuvinte-cheie in tratarea naravurilor

1 Claritate. Se intampla frecvent sa tii in tine ceva ce te enerveaza, iar cand explodezi, ajungi sa-l critici in loc sa-i explici raspicat ca anumite obiceiuri te scot din minti.

2 Prioritate. N-ai cum sa scapi peste noapte de toate naravurile lui si nu-ti poti transforma partenerul intru totul. Acorda intaietate celor mai agasante gesturi si roaga-l sa incerce sa se schimbe.

3 Apreciere. Daca ai uitat de ce te-ai amorezat de el, nu-i de mirare ca nu-i mai vezi partile bune. Adu-ti aminte de ele in fiecare zi, notand cate o calitate pe care o admiri la el.
Scrie răspuns

Pentru a interactiona pe Forum: Conecteza-te aici sau Inscrie-te aici daca nu ai cont.