Lamaia - un fruct minune

Frumusetea lumii s-a nascut din iubire. Subiecte despre : Ingrijirea corpului, cosmetica, coafuri, machiaj.
Vizitator

Lamaia - un fruct minune

Mesaj de Vizitator »

Un studiu recent al biochimistilor de la Universitatea din Tolouse a aratat ca pulpa fructului de lamaie contine pe langa vitamine, metale esentiale si aminoacizi, si eteri care actioneaza pozitiv asupra functiilor neuro-psihice ale omului.

S-a descoperit ca lamaia contine cantitati infime ale unui derivat carbonilic al GABA (acidul gamma amino butiric). Aceasta substanta continuta de lamai actioneaza asupra celulelor nervoase din scoarta cerebrala, dar si din hipotalamus si cerebel. Astfel, mesajele trimise de neuroni sunt mult mai clare, mai exacte. Acest efect se traduce printr-o limpezire a ratiunii.

Aceiasi cercetatori ai Universitatii din Tolouse au demonstrat ca unii derivati vegetali asemanatori triptofanului, continuti de lamaie, pot actiona asupra circuitelor din creier ce tin de interpretarea negativa a realitatii.

Studiile amanuntite de neurochimie si neurobiofizica arata ca, o cantitate mica de triptofan din pulpa de lamaie poate bloca sau debloca unii receptori de serotonina din zona prefrontala a scoartei cerebrale. Astfel, valurile de emotii negative codificate electric nu mai sunt receptate. Efectul este o perceptie mai mica a starilor psihice negative, ceea ce, bineinteles, permite o dominanta a bunei dispozitii.

Mai mult decat atat, eterii din lamaia proaspat desfacuta maresc metabolizarea hormonilor stresului, aducand o stare de liniste si chiar o usoara sedare.
Consumul zilnic de citrice si mai ales de suc natural de lamaie iti poate face surprize placute in momentele intime, pentru ca actioneaza asupra unor zone din creier responsabile in controlul nervos si endocrin al sexualitatii.

Indiferent de ce calitate sau efect al fructului doresti sa te bucuri, se recomanda sa urmezi o cura de minimum 20 de zile si maximum 10 luni, in care sa consumi 20-50 de ml de suc proaspat de lamaie zilnic.

Este de preferat ca dimineata sa bei o limonada putin indulcita sau daca poti, deloc indulcita, la maximum 15 minute dupa ce ai luat micul dejun.

Dupa masa de pranz, tot la maximum 15 minute, poti consuma 3-4 felii de lamaie proaspata, evitand apoi sa consumi alcool sau alte fructe puternic aromate.

Este recomandat sa mananci din coaja proaspata a unei lamai bine spalate, cu 20-30 de minute inainte de cina sau de gustarea de seara.
Scrie răspuns

Pentru a interactiona pe Forum: Conecteza-te aici sau Inscrie-te aici daca nu ai cont.