Vaginita

Locul ideal pentru schimb de pareri si sfaturi intre fete sau intre femei.
Vizitator

Vaginita

Mesaj de Vizitator »

Nu demult m-am confruntat cu o astfel de boala si am mers la doctorul ginecolog unde am primit informatiile necesare despre aceasta boala.Vaginita bacteriana determina simptome specifice care sunt diferite de cele ale altor doua tipuri de infectie vaginala frecvente, infectia vaginala si cu trichomonas. Exista posibilitatea de a avea mai mult de un tip de infectie vaginala in acelasi timp.
Vaginita bacteriana este o schimbare in balanta bacteriilor care sunt prezente in mod normal in vagin, care poate duce la aparitia unor simptome suparatoare.

Vaginita bacteriana este cea mai frecventa cauza de simptome vaginale la femeile aflate la varsta fertila.Factorii care favorizeaza aparitia infectiilor aparatului genital feminin includ:
-menstruatia, intrucat sangele eliminat reprezinta un mediu propice de dezvoltare pentru numeroase bacterii;
-contactul sexual poate determina infectarea aparatului genital feminine atunci cand sperma contine bacterii sau agenti patogeni;
-avorturile si chiuretajele
biopsice;

-sarcina, nasterea, lehuzia reprezinta momente favorabile pentru contaminarea si producerea infectiilor;
-expunerile prelungite la frig si umezeala;
-stresul;
-malnutritia;
-eforturile fizice mari.

Vaginita este o infectie joasa si reprezinta inflamatia localizata a mucoasei vaginale si poate fi cauzata de bacterii, ciuperci, protozoare. Vaginitele se mai numesc si colpite. Cel mai important simptom al vaginitei bacteriene este eliminarea unei secretii in cantitate excesiva, urat mirositoare, de culoare alb-cenusie, diferita de secretia vaginala normala. Una din trei femei cu vaginita bacteriana descriu o secretie galbena.
Un miros de "peste", suparator, care este de obicei mai urat dupa contactul sexual, este semnalul de alarma al vaginitei bacteriene.
Totusi, aproape jumatate din femeile cu vaginita bacteriana nu au simptome care sa atraga atentia.

Vaginita bacteriana nu determina neaparat aparitia de mancarimi (prurit)!
Alte afectiuni ce pot prezenta simptome asemanatoare sunt bolile cu transmitere sexuala, infectia de tract urinar si infectia vaginala.

Vaginita bacteriana se diagnosticheaza pe baza simptomelor, a unui examen pelvin si a unei examinari la microscop a unei mostre prelevate din secretia vaginala.
Atunci cand la microscop se gaseste un numar mic de lactobacili si un numar mai mare de alte bacterii, se pune diagnosticul de vaginita bacteriana.

Vaginita bacteriana se trateaza cu antibiotice. Metronidazolul (Flagyl) este tratamentul de prima intentie. Daca persoana in cauza nu este insarcinata, poate lua medicatia pe cale orala (pe gura) sau se poate introduce intravaginal. Femeile insarcinate se pot trata doar pe cale orala.
Tratamentul antibiotic pentru vaginita bacteriana poate duce la aparitia infectiei vaginale deoarece medicamentele modifica balanta microorganismelor din vagin, permitand infectiei vaginale sa se dezvolte in exces.

De obice,i inflamatia vaginului este insotita de inflamatia vulvei (partea externa a aparatului genital feminin), astfel incat denumirea este de vulvovaginita.
Scrie răspuns

Pentru a interactiona pe Forum: Conecteza-te aici sau Inscrie-te aici daca nu ai cont.