Casatorie reusita prin agentie matrimoniala.Povestea nostra de dragoste, implinirea unei relatii de iubire, incepute pe internet oarecum din intamplare. Fiind student la o facultate care apartine de Universitatea din Louvain, Belgia, mi-am facut multi prieteni belgieni, printre care si un om de afaceri din domeniul transporturilor. Acesta m-a rugat sa il ajut sa intalneasca o fata din Romania pentru casatorie intrucat, spunea el "romancele sunt femei frumoase si conserva valorile traditionale ale familiei".Numarul divorturilor in tarile occidentale este foarte mare, (in medie, doua din trei casatorii sfarsesc printr-un divort), unul dintre motive fiind independenta partenerilor in relatiile de cuplu.L-am insotit pe amicul meu de 3 ori in Romania si in cele din urma a intalnit jumatatea. S-au casatorit si au doi copii. Ulterior am creat un site de dating iar mai apoi am creat o agentie de intermediere a relatiilor pentru casatorie in Belgia, al carui suport a ramas pana in prezent site-ul internet www.cupidon.ro Motivul initial al infiintarii acestei agentii matrimoniale a fost totusi unul exclusiv personal. Doream sa intalnesc eu o fata deosebita pentru casatorie. Dupa un an si jumatate de la deschiderea site-ului cupidon.ro erau inscrise aproximativ 1200 de fete din Romania si am gandit ca ar fi momentul sa contactez o fata pe placul meu.Pe 13 ianuarie 2008, intr-o duminica seara, s-a inscris pe site o domnisoara din Targoviste de care m-am indragostit, zic eu, la prima vedere. Incredibil dar adevarat. Am contactat-o imediat si timp de 3 zile am purtat o corespondenta prin mesaje pe site si prin telefon. Joi, pe 17 ianuarie 2008 am ajuns cu un avion la Otopeni, venind de la Bruxelles. Era tarziu si a trebuit sa iau un taxi pana la Targoviste. Am ajuns la ea aproape de miezul noptii. Parintii ei nu au vrut sa o lase in acea noapte cu mine in oras intrucat nu ma cunosteau. Asa se face ca dupa ce am schimbat cateva vorbe, ne-am spus noapte buna iar eu am mers la hotel.A doua zi dimineata pe la ora 9, ea venise la usa. Am mers impreuna in centru orasului Targoviste in plimbare si i-am cumparat un inel. Am luat un taxi pana la manastirea Dealu care se afla la cativa kilometri de oras. Acolo am facut o rugaciune si apoi am cerut-o de sotie. Emotiile de atunci sunt de nedescris. Inca din prima zi simteam o atractie speciala, iar sentimentele erau foarte puternice. Ne-am simtit norocosi ca ne-am intalnit.Seara, am luat cina impreuna cu parintii ei la restaurantul Don Quichotte din Targoviste. Intamplarea a facut sa ofer iubitei mele cat si mamei ei, florile care le placeau lor mai mult. Voiam sa le impresionez si se pare ca am reusit. Neincrezatori in promisiunile noastre de a ne casatori, parintii ei luau totul ca pe o gluma. Evident, era ceva cu totul neasteptat.

Noi aveam deja incredere unul in celalalt si simteam ca vom fi impreuna toata viata. Am ramas impreuna la hotel apoi, a doua zi la pranz, am mers la Bacau la parintii mei. Pe 1 februarie 2008 am plecat amandoi in Belgia, unde am ramas pana la casatoria noastra care a avut loc un an si cateva luni mai tarziu, pe 25 iulie 2009, in Romania. Am avut onoarea sa fim acompaniati de trei perechi de nasi, doua din Belgia si una din Anglia. Luna de miere, am petrecut-o in Grecia, o parte in peninsula Halkidiki si o alta parte pe insula Corfu. Dragostea este omniprezenta in relatia nostra. Dupa aproape 5 ani de convietuire, nu ne-am certat niciodata. Ne iubim din ce in ce mai mult si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere.Ionut si Raluca, poza din 25 iulie 2009 - casatoria civila la Bacau.


Scopul personal al Agentiei fiind implinit am hotarat sa ii facem si pe altii fericiti. Din acest motiv, si in ziua de astazi Agentia functioneaza. Raluca a devenit director executiv al Agentiei si este multumita de activitatea ei.

Pe perioada sederii noastre in Belgia, am avut placerea sa ajutam peste 120 de cupluri sa se formeze si mai apoi sa se casatoreasca. Multe alte cupluri s-au format fara stirea nostra intrucat, multi utilizatori obtin acces nelimitat pe site daca platesc un abonament. Astfel pot coresponda si fixa intalniri reale intre ei fara controlul Agentiei.Romanii care doresc sa fie ajutati individual de catre agentie trebuie sa plateasca un abonament. Tarifele pentru cetatenii straini sunt mai mari, in functie de servicii personalizate cerute (traduceri, proceduri adminsitrative, ghidare, deplasare, rezervari, etc). De altfel stabilitatea financiara a societatii Cupidon este direct dependenta de incasarile de la aderentii din strainatate.Am fost invitati in direct pe diferite canale de televiziune din Belgia si Franta, BelRTL si respectiv France2. Agentia noastra a devenit cunoscuta si ca urmare am incheiat parteneriate cu alte agentii matrimoniale din Franta si Belgia. In prezent, sunt peste 5000 de utilizatori activi online in ultimele 6 luni. Site-ul cupidon.ro este tradus in mai multe limbi si primeste in medie 3500 de vizitatori pe zi.

In Romania, o agentie matrimoniala, ca activitate comerciala destinata exclusiv romanilor, nu este viabila intrucat majoritatea romanilor nu asimileaza o agentie matrimoniala cu o agentie care intermediaza casatorii ci mai degraba cu o societate care procura relatii sexuale sau aventuri. Este o parere gresita.Altii considera ceva rusions sa faca apel la o agentie matrimoniala pentru a fi spori sansele de a-si intalni perechea. Este o prejudecata nefondata. Printre clientii nostri se numara foarte multe persoane cu studii superioare, cu un aspect fizic placut si cu o stabilitate sociala buna. Cei care nu ne cred, pot sa se convinga singuri vizitand site-ul nostru internet www.cupidon.roDatorita lipsei unei incadrari legale stricte a activitatii de agentie matrimoniala, apar saptamanal site-ului de matrimoniale care accepta profile indecente si produc confuzii in randul celor care le viziteaza site-urile. Proprietarii site-urilor de matrimoniale din Romania sunt nepasatori de situatia sentimentala in care se afla multi dintre membrii site-rilor lor. Singurul scop al acestor site-uri este in realitate obtinerea unor sume de bani din campaniile de publicitate afisate pe site-urile respective.In strainatate, doar o agentie matrimoniala poate detine un site de matrimoniale. In Europa de Vest, este ilegal sa propui servicii matrimoniale sau sa sustii ca poti ajuta pe cineva sa isi gaseasca jumatatea, prin orice mijoc media, daca nu detii o autorizatie pentru o activitate de curtaj matrimonial.
Ionut & Raluca