• Evitati site-urile de matrimoniale

In acest articol CUPIDON, o cunoscuta agenție matrimoniala, face o analiza obiectiva a siteu-rile de matrimoniale din Romania. AGENTIA CUPIDON avertizează publicul din Romania si din Moldova ca mediul online nu este sigur. Nu va lăsați inselati de mesajele publicitare ale unor site-uri de dating care va promit marea cu sarea. Nimeni nu poate verifica cine se afla in spatele ecranului, la o distanta de zeci sau sute de kilometri, decât daca respectivii membri înscrisi sunt intalniti personal de catre echipa site-ului . Dat fiind numărul mare de noi înscriși, acest lucru nu se întâmpla niciodată. Nimeni nu poate garanta identitatea, ocupația, integritatea psihica si intențiile reale ale celor cu care vorbiți pe chat sau prin mesaje private. Nu va puneți viața in pericol.

  • Publicitate inselatoare si mincinoasa

Daca va aflați printre persoanele care căuta un partener/o partenera pe internet, vedeți adeseori anunțuri de genul: cel mai mare site de matrimoniale din Romania, peste 1 milion de femei si barbati caută perechea...; altele peste 250 000 membri…. Constatam ca exista profile care au fost active ultima data in urma cu 2-3-5-10 ani. Foarte probabil unele persoane sunt decedate. In măsura in care serviciile unui asemenea site de dating, precum sentimente.ro de exemplu, sunt accesibile pe baza de abonament, consumatorii ar trebui informați asupra numărului de membri activi in ultimul an. Din analiza noastră reiese ca peste 90% dintre membrii site-urilor de matrimoniale sunt inactivi. Prezenta acestor membri inactivi, este pe cat de inselatoare pe atât de inutila consumatorilor.

Membrii care cumpără un abonament de cativa euro pe luna, sunt inclinați sa creadă ca in raport cu numărul membrilor înscriși au sanse foarte mari sa intalneasca perechea potrivita. In realitate, lucrurile stau altfel intrucat peste 90% dintre membrii care au completat cândva formularul de înscriere, nu revin niciodată pe site. Mesaje pe care un membru abonat le trimite unor membri inactivi, nu vor fi citite niciodată de către destinatari. Acest demers este o pierdere de timp. Consumatorii trebuie sa si plătească pentru asta.

  • Dezamagire garantata la matrimoniale

Daca încercați sa găsiți perechea pe internet, pregătiți-va sa fiți dezamăgiți. Site-urile de matrimoniale nu verifica identitatea membrilor inscrisi. Zeci de mii de profile sunt false. Nu este exclus ca atunci când discutați cu o femeie frumoasa, la celalalt capăt poate sa se afle un bărbat, sau o alta femeie. Drept dovada, încercați sa va înscrieți pe un site de matrimoniale cu date false si poze care nu va aparțin. Veți constata ca profilul va fi acceptat imediat. Așadar, ce încredere puteți acorda celorlalte profile înscrise pe site-ul respectiv ?

  • Singuratatea este intretinuta de siteurile matrimoniale

Mai grav este faptul ca in loc sa alunge singurătatea, asemenea site-uri de matrimoniale online, ii prelungesc durata. Traiesti cu speranța ca poate luna viitoare vei găsi persoana potrivita. Nu exista nici o garanție ca veți intalni marea dragoste pe un site de dating online. Totul este automatizat. Devii o persoana anti-sociala, inchisa si iti pui toate sperantele in iluzia creata de publicitatea siteurilor de dating. Vi se oferă impresia ca aveți sute de mii de posibilitati. Si ? Cate dintre acele posibilitati / profile sunt in realitate interesate de dumneavostra , sau interesate de o relatie serioasa ? Cate sunt reale ? Cate sunt active?

  • Cautarile si alegerile devin superficiale

In fata unei posibilitatea fictive de alegere dintre sute de mii de profile, procedura de căutare devine una foarte superficiala: acest profil nu îmi place ca are o poza neclara, altul nu are poze, altul ca nu a scris daca fumează, altul nu este din zodia preferata de mine, altul ca are greșeli gramaticale, etc. Gândiți-va ca daca ați discuta personal, in viața reala cu asemenea persoane, nu ați fi trecut cu atât de multa ușurința peste profilele lor ci le-ați fi acordat probabil mai mult atenție.

  • Siteurile de matrimoniale sunt riscante

Astăzi am văzut un reportaj trist la televizor care a relatat povestea unei sinucideri, cauzate de înscrierea pe un site de matrimoniale. Un tanar din străinătate s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de profilul unei femeie întâlnite pe internet. In realitate, profilul femeii era fals, creat de către un bărbat de 28 de ani din Romania in scopul de a obține avantaje financiare de la barbatii racolați din mediul online. Bărbatul roman a filmat diferite conversații intime avute prin Video-Call pe Skype iar in cele din urma l-a șantajat pe băiatul din străinătate cu publicarea lor online si distribuirea continutului către prietenii si familia acestuia, daca nu va primi urgent o importanta suma de bani. Șantajul, rușinea si presiunea pusa pe acesta, au dus la sinuciderea tanarului. Este un episod regretabil din care trebuie sa tragem concluzii utile.

  • Sfaturi utile oferite de CUPIDON

1. Privilegiați întâlnirile in viața reala, așa cum obișnuiau odinioară parintii noștri. Socializați, participați la evenimente, mergeți la spectacole, la conferințe, la biserica etc.
2. Faceți apel la agențiile matrimoniale. Ele oferă servicii personalizate, caută si verifica profilele pe care vi le prezintă. Asemenea servicii nu sunt gratuite, dar sunt sigure.
3. Nu va înscrieți pe site-urile de matrimoniale gratuite. Datele si pozele tale risca sa fie distribuite pe facebook / vândute unor societati care va trimit spam prin email.
4. Nu va lăsați inselati de numărul mare al membrilor înscriși. Site-urile de dating nu au obligația de a șterge regulat membrii inactivi, falși, decedați, casatoriti intre timp etc.
5. Nu acordați încredere persoanelor întâlnite in mediul virtual, daca identitatea, ocupația, cazierul judiciar nu au fost verificate inițial de către o firma / agenție matrimoniala.