Luna de Miere
Plecarea in luna de miere reprezinta o mare bucurie pentru miri, vise, sperante, dar si o apasare, cu atat mai mult, cu cat e nevoie sa nu se depaseasca un anumit buget. In momentul in care o sa apelati la o agentie de voiaj, care sa va faca oferte pentru luna de miere, aceasta o sa va spuna exacte cat va costa, exceptand cheltuielie personale, cu suveniruri si alte maruntisuri.
LIMBA. Ar fi bine sa cunoastem macar cateva cuvinte in limba vorbita in tara unde vom merge sa petrem luna de miere dupa casatorie. Iti trebuie putin timp sa inveti cateva expresii de baza de genul: "Multumesc", "Buna Ziua", "Cat costa" sau... "unde este toaleta".
BANII. Ar fi bine sa stim din timp care este cursul valutar oficial si cum si unde putem schimba valuta in destinatia aleasa, care sunt preturile. Stabiliti bugetul pe care doriti sa-l alocati voiajului de dupa nunta, in luna de miere.
VREMEA. Prognoza meteo are o importanta mare pentru succesul unei luni de miere. Chiar daca nu mergem la plaja este util sa stim ce fel de haine e nevoie sa punem in bagaje si la ce fel de temperaturi sau precipitatii sa ne asteptam.
SEZONALITATEA. In majoritatea destinatiilor de vacanta exista perioade de varf si perioade in afara sezonului. Trebuie sa va decideti cand anume vreti sa vizitati o destinatie si sa faceti un compromis intre preturile din perioadele de vara si cele din extrasezon. Mai mult decat atat, daca sunteti interesati de un anumit eveniment special, este nevoie sa va asigurati cazarea in zona din timp.
SPECIFICUL LOCAL. Multe tari ne pot surprinde prin diferentele culturale la care ne expun. Este bine sa stii din timp ce gesturi sa eviti si ce anume sa folosesti pentru a te integra in specificul local. E bine sa te interesezi care sunt gesturile de politete si de multumire sau care este tinuta comportamentala si vestimentara pentru vizitele in cladirile istorice sau spirituale locale. De asemenea este extrem de util sa afli care sunt conditiile locale legate de fumatul in public, de sofat sau ce tip de curent electric si prize se folosesc.
VACCINURI si Asigurari. Este extrem de important sa te asiguri ca esti protejat impotriva bolilor locale. Vaccineaza-te daca e nevoie, cumpara pastilele recomandate si asigura-te ca esti asigurat in caz ca vei avea nevoie de asistenta medicala. Daca pentru luna de miere ati ales o destinatie intr-o tara exotica nu uitati sa luati in bagaj medicamente antialergice.
ATRACTII. Internetul iti da ocazia sa iti planifici vacanta inca de acasa. Poti astfel descoperi inainte de a pleca care sunt cele mai interesante locuri, muzee, hoteluri, restaurante si atractii turistice locale.
De asemenea tot pe internet ai ocazia sa descoperi care sunt capcanele locale si ce anume trebuie sa eviti cand ajungi la destinatie.
ISTORIA. Pentru a intelege cu adevarat o tara, un oras sau o statiune este util si interesant sa ii cunosti istoria. Daca intelegi mediul politic si istoria unei destinatii esti mai aproape de a-i intelege cultura si de a o privi si aprecia din mai multe unghiuri.
MANCAREA. Este important sa afli ce fel de mancaruri locale vei putea incerca si sa descoperi din timp daca acestea contin ingrediente la care esti alergic sau care nu iti priesc. De asemenea este important sa afli daca apa este potabila. Tentatia de a incerca bucataria locala poate duce la indigestii care pot strica o vacanta in cazul in care nu stiti ce anume mancati si cum si unde sunt preparate aceste mancaruri.