Intrebari primite din partea lui Dragos in data de 10 iulie 2015 cu privire la clarificarea modului de functionare a Agentiei matrimoniale Cupidon :


Buna ziua,

De cateva saptamani studiez acest site. Incerc sa ma obisnuiesc cu el. Ieri-alaltaieri mi-am facut si un profil matrimonial. Cum ziceam, incerc sa ma obisnuiesc cu el. Si pot sa spun ca e bulversant. In primul rand, cand e vorba despre tarife, informatiile sunt contradictorii. Tarife in lei, tarife in euro, fara echivalenta...Daca ar fi fost un tarifar cert si fara dubiu, pana acum faceam viramentul in contul agentiei matrimoniale! La fel, cand e vorba despre gratuitate, informatiile sunt contradictorii pentru mine.

DAR! Cea mai mare buba este gratuitatea pentru femei, si plata pt. barbati! Pentru ca, studiind profilurile de femei, vad ca apar mereu unele noi, iar cele facute acum...2 saptamani, de exemplu, nu mai apar in primele pagini de cautare. Ce inseamna asta? Ca respectivele femei si-au facut profil, si nu mai dau pe aici. Ce inseamna asta? Neseriozitate din partea femeilor respective! Sau, mai degraba lipsa de interes, dat fiind ca n-au platit nimic, si in consecinta, nici macar din acest motiv, nu exista interes.

Va laudati ca sunteti o agentie matrimoniala serioasa, dar cereti seriozitate numai din partea barbatilor! Femeile sunt "exonerate". De ce? Nu e corect! Incerc sa-mi gasesc o partenera cu care sa-mi petrec restul vietii. Sunt un tip misto, stiu asta. Sunt o "partida" pentru multe femei. Dar n-o sa-mi gasesc, atata timp cat unele apar, si apoi dispar, pentru ca...pana la urma...s-au inscris si ele aici, dar nu le costa nimic...si in consecinta isi pot permite "luxul" sa "uite" ca si-au facut cont aici. Cand platesti ceva, nu mai "uiti"! Iar cand esti dispus sa platesti, inseamna ca esti serios in demersul tau. La nivel declarativ, multi oameni sunt seriosi. Cand e vorba sa plateasca pt a-si demonstra seriozitatea, putini raman. Iar daca situl vostru nu creeaza conditiile pt un tratament egal...ce pretentii pot avea ?

Asta am avut de zis. Nu stiu daca o sa fac viramentul, (aveam de gand sa cumpar un abonament de corespondenta pentru 3 luni, 135 lei, daca intr-adevar asta e tariful) si e foarte posibil ca sa-mi sterg si contul. Niciodata in viata n-am suportat sa fiu discriminat. Ori voi, aici, asta faceti. Discriminati.

Dragos

p.s.: Sa nu crezi cumva ca am trimis acest mesaj ca sa beneficiez de gratuitate. Pana la urma, n-am facut altceva decat sa-mi pierd timpul, scriindu-l. Ca nu ma astept ca de acum, sa puneti taxa si femeilor. Dar poate in timp faceti ceea ce e de facut.-----------------------------------------------


Raspunsul agentiei matrimoniale Cupidon :

Buna ziua Dragos,


Teoretic, multe puncte din constatarea ta sunt adevarate. Insa practic, lucrurile stau oarecum altfel. Serviciile agentiei matrimoniale sunt cu plata atat pentru femei cat si pentru barbati, din 2015. Si in 2015 accesul la corepondenta ramane gratuit pentru femei, cel putin in Agentia Cupidon. Nu vorbim despre servicii gratuite ci doar despre posibilitatea lor de a trimite mesaje barbatilor inscrisi pe site. Pare o discriminare intradevar, insa in practica rar se intampla ca femeile singure sa plateasca un abonament.

Desi barbatii aveau impresia ca sunt discriminati, in schimb aveau de unde sa aleaga; numarul femeilor inscrise gratuit era mai mare decat cel al barbatilor care cumparau abonament. Pentru a spori seriozitatea site-ului si a selecta membrii seriosi, am impus abonament tuturor femeilor si barbatilor care fac apel la aceasta agentie matrimoniala.


Unele articole, scrise prin 2010-2014 au fost pastrate pe site, si nu au fost inca actualizate. Va cerem scuze pentru confuziile care au putut sa apara. Totusi, in Conditiile utilizare care apar in formularul de inscriere atunci cand esti deconectat, cat si pe prima pagina a site-ului agentiei matrimoniale, cupidon.ro, scrie clar ca serviciile matrimoniale sunt cu plata, pe baza de abonament, ca in orice agentie matrimoniala.

Unele femei se inscriu si apoi asteapta ca noi sa le punem in contact, dupa principiul de functionare al agentiilor matrimoniale clasice. La prima vedere, asemenea profile ar trebui sterse din baza de date. Totusi nu le stergem, deoarece, chiar si persoanele care nu revin regulat pe site-ul agentiei matrimoniale Cupidon, pot fi potentiale partenere pentru membrii abonati.

In practica, cand agentia matrimoniala cauta un profil compatibil pentru un membru abonat, sunt contactate telefonic sau prin email, atat femeile  active online cat si cele inactive, care nu s-au conectat de cateva saptamani. Cu cat numarul cumulat de femei inscrise in agentia matrimoniala, active si inactive, este mai mare, sansele de a gasi o partenera potrivita cresc considerabil pentru barbati.

Suntem de aceeasi parere cu tine cand spui ca femeile si barbatii care accepta sa plateasca un abonament, sunt mai serioase in demersurile lor. cat un site este gratuit, orice profil pare binevenit, indiferent daca este serios sau nu.

Din acest motiv am conditionat accesul la corespondeta si la servicii personalizate, de plata unui abonament ieftin, incepand de la 135 lei. Acest onorariu, sau abonament, cum doresti sa il numesti, este cel mai ieftin tarif practicat de agentiile matrimoniale consacrare din Romania. Onorariile pot fi modificate in timp, ele regasindu-se in pagina de Tarife si servicii matrimoniale.


Trebuie facuta o distinctie clara, intre cele aproximativ sapte agentii matrimoniale din Romania > versus zecile de site-uri matrimoniale, majoritatea ilegale, neclarate.

O agentie matrimoniala gestioneaza cu responsabilitate profilele inscrise, iar la cerere, poate intermedia relatii serioase intre barbati si femei singure, asigurand un suport individual si profesional fiecarui membru.

In schimb, in lipsa unei legislatii clare, pe site-urile matrimoniale din Romania si Moldova, sub deviza gratuitatii, totul este dezordonat: relatii pasagere, profile cu poze indecente, profile false create automat de scripturi php, lipsa posibilitatii unui suport telefonic, lipsa unui birou destinat ajutorului personalizat, pagini internet sufocate de anunturi publicitare. In concluzie, ce este gratuit, nu este nici sigur nici util, decat in cazuri exceptionale. Femeile si barbatii care nu isi permit sa plateasca un abonament, se pot inscrie pe un site gratuit www.cupidon.ro

In finalul raspunsului nostru, dorim sa te asiguram ca suntem o agentie matrimoniala serioasa si dorim din suflet sa ajutam la formarea multor cupluri fericite. Si totusi, data fiind sensibilitatea fiecarei persoane si a complexitatii relatiilor de dragoste, concret, nici o agentie matrimoniala nu poate garanta reusita intalnirilor pe care le intermediaza. O agentie matrimoniala are un rol limitat la urmatoarele aspecte: coaching, sfaturi, indrumari, cautare personalizata in functie de exigente si compatibilitate, organizarea intalnirii celor doi potentiali parteneri de viata. Felul in care cei doi vor aborda intalnirea fata in fata si urmarea pe care o vor da acesteia, depinde numai de ei, nicidecum de agentia matrimoniala Cupidon.

Romanii nu sunt inca obisnuiti sa faca apel la o agentie matrimoniala, mergand pe premiza ca sunt capabili sa gaseasca singuri femeia sau barbatul potrivit pentru o relatie. Accesul la serviciile unei agentii matrimoniale fiind conditionat de plata unui abonament, face ca numarul celor interesati de servicii matrimoniale personalizate sa fie foarte mic, atat din motive financiare cat si din motive de mentalitate. O alta problema rezida in maniera cu care romanii abordeaza singuratatea si implicit inscrierile lor pe site-urile de matrimoniale. Constatam, fara a generaliza, o lipsa de seriozitate in randul membrilor, atat al femeilor cat si al barbatilor.In speranta ca am raspuns intrabarilor dumneavostra,

Agentia Cupidon

12/07/2015