Izvorul iubirii, al dragostei, nu tasneste in viata omenirii mereu cu aceiasi forta, dar el nu seaca niciodata. In prezent asistam la o renastere a interesului pentru dragoste si sexualitate. Pentru unii inseamna o nostalgie pentru idealul de frumusete si umanitate in marea oboseala a unei societati de consum. Dragostea pare a fi un antidot perfect pentru lumea noastra nebuna si confuza. Care dintre noi poate trai fara dragoste, fara iubire, fara sexualitate ?

Iubirea, intimitatea si sexualitatea sunt procese complicate cu nenumarate angrenaje. Capacitatea de a-l iubi pe celalalt face parte dintr-un vast ansamblu : capacitatea de a iubi oamenii, capacitatea de a iubi viata. A ne indragosti de un barbat sau de o femeie, pare un proces automat, dar este de fapt un lucru pe care-l construim in timp, in mod inconstient. Viata afectiva este o adevarata arta de comunicare intre un barbat si o femeie.

Evolutia sentimentului de iubire este dependenta de imbogatirea resurselor personale, de dezvoltarea capacitatii de a-l intalni pe celalalt caruia ii dorim binele.

In iubirea sexuala traiesc in armonie intimitatea si sexualitatea. Intimitatea unei persoane este complexa. Ea Presupune o capacitate de apropiere continua si o comunitate de gusturi. Intre barbati si femei vorbim de o reala relatie existentiala, un mod de analiza. Pentru a intalni partenerul sau partenera in intimitate, trebuie sa fii capabil sa il atingi, sa il privesti, sa il asculti, sa ii impartasesti sentimentele tale de iubire neconditionata.

Sexualitatea si iubirea fac mai complex spectacolul existentei umane. Evolutia sociala si morala influienteaza dinamismul iubirii si al sexualitatii. Noi promovam pe siteul www.cupidon.ro optimismul si increderea in puterile proprii. Noi insine suntem singurii capabili sa imbunatatim atitudinile mentale, pentru a obtine mai multa fericire, implinire in viata. Debarasati-va de lenea mentala, de rutina obisnuita de zi cu zi, fiti mai interesati de viata, mai pasionati. Daruiti afectivitate, iubire, dragoste celor din jurul vostru. Afectivitatea sta la baza toturor relatiilor sociale din viata nostra. ( Raluca ANA pentru www.cupidon.ro)