Activitatea fizica – cea mai buna prietena

In chestiunile amoroase, indiferent daca sunt de bine sau de rau, se dovedeste ca cea mai buna prietena a omului ramane activitatea fizica. Asemenea cainelui de paza, ea nu te tradeaza niciodata si te serveste complet dezinteresat chiar si in cele mai dezastruoase stari de depresie te-ai afla!...

Cand te indragostesti, miscarea, sportul, activitatea fizica in general iti aduce numai beneficii, intrucat iti asigura o forma fizica demna de invidiat, ajuta la cresterea increderii in tine insati si contribuie la o stare generala de bine, alaturi de succesul in relatia pe care tocmai esti pe cale sa o construiesti. Cand relatia se maturizeaza, practicarea unui sport alaturi de persoana iubita, asigura un spirit de echipa benefic pentru amandoi, stare buna de sanatate a cuplului si episoadele de dragoste sunt mai dese si de o calitate net superioara celor din perioadele de „hibernare”.

Pentru femeile insarcinate, miscarea fizica (fara excese insa) tonifica musculatura, mentine curbura coloanei vertebrale in parametrii normali si ajuta la controlarea greutatii corporale. De evitat insa sporturile si activitatile ce presupun sarituri, schimbari bruste de directie, sau prezinta riscuri de cazaturi (echitatie, patinaj, schi, aerobic, etc).

Chiar si cand relatia trece printr-o criza, activitatea fizica se dovedeste de un real folos, ajutand la restabilirea unui echilibru energetic la nivelul intregului organism, optimizarea nivelului performantelor intelectuale si stimularea producerii de substante neurotrofice de crestere cerebrala in general.

Trecand la etapa varstelor ceva mai inaintate, cand interesul sexual scade considerabil, miscarea face bine la mentinerea sanatatii organismului, prevenirea osteoporozei, bolilor cardiovasculare si bolii Alzheimer – chiar si atunci cand starea de boala se instaleaza, corpul reuseste sa lupte cu mai multa vigoare impotriva acesteia si organismul se reface mai usor.

Combinatia ideala pentru a beneficia de „o minte sanatoasa intr-un corp sanatos” ramane deci iubire - activitate fizica. Daca reusim sa le impletim cu intelepciune si constanţa vreme cat mai indelungata cu putinta, am obtinut cheia succesului unei vieti frumoase si echilibrate.