Momentele de intimitate sunt deseori spontane si improvizate. Cele mai reusite momente de intimitate sunt inspirate de o ambianta deosebita, cum ar fi : lumina unui rasarit de soare, parfumul florilor, caldura unei nopti de vara acompaniata de cantecul unei priveghetori, atmosfera de luna de miere,  mangaierile in fata unui foc deschis la o cabana, transfigurarea in urma vizitei la locuri spirituale, etc.

Ambiata romantica are un rol important in armonia intima a cuplului. Puteti provoca aceste stari de bine, aceste emotii unice daca : plecati impreuna in week-end in locuri indragite de romantici, o calatorie fara un plan prestabilit, o plimbare in natura … Chiar si acasa, unde ne petrecem cea mai parte a timpului liber, putem crea o ambianta romantica. Alege decorul potrivit, culorile calde, muzica relaxanta.

Culoarea potrivita unor clipe intime este portocaliul impreunat cu nuante de rosu, altfel spus tonul  „tango”.  Daca totul in jur, inclusiv vestimentatia voastra este in culoare portocali spre rosu, atunci  ati creat o ambianta care va da rezultate neasteptat de bune. Aceasta culoare stimuleaza dorinta partenerilor, sporeste energia si trezeste simturile romantice ale celor indragostiti.

Pentru a crea o intimitate psihica, intelectuala si spirituala, va recomandam ambianta folosind culoarea indigo. Veti simti cum va linisititi, scapati de anxietate, constiinta este in treaza iar facultatile celelbrale favorizeaza comunicarea. Comunicarea este foarte importnatana in relatia de dragoste. Intr-o asemenea ambianta, partenerii sunt incitati la schimburi verbale si la confidente profunde. Ambianta ajuta asadar la o cunoastere intre partener si partenera.

Muzica poate fi si ea pusa in folosul intimitatii intrucat ea are efecte asupra psihismului : reduce angoasa si tensiunea nervoasa, aduce buna dispozitie, sporeste creativitatea si deasemenei incita la dialog. Muzicoterapia a luat nastere tocmai din aceste considerente. Jocul amorors poate fi stimulat daca ascultati muzica din repertoriul clasic, in special melodiile cantate la flaut. Vioara si violoncelul va vor ajuta sa impartasiti persoanei iubite anumite sentimente de dragoste. Muzica pentru orga va ajuta sa va transfigurati alaturi de partener.

Muzica moderna, in special muzica pentru percutie, creste energia sexuala. Cea electronica gratioasa stimuleaza o medidatie in comun. Daca doriti sa aveti bune schimburi afective, ascultati o melodie pe sintetizator.

Placerile gastronomice au consecinte imediate in planul intimitatii relatiei de cuplu. Vinurile si sampania au un efect deopotriva anxiolitic si euforizant. Deliciile culinare destind nervii si creeaza o stare de bine. Aceste binefceri le datoram endomorfinelor care insotesc placerile gustului. Cand cei doi indragostiti impartesc hrana se creeaza automat o complicitate si o convivialitate care la randul ei incita la o urmatoare impartire de tip sentimental afectiv si chiar sexual.

Daca doriti ca relatia sa aiba un final fierbinte, intim, consumati alimente afrodisiace : fructe de mare, oua pregatite, telina, trufe, caise, piersici, hrean.  Plantele aromate va imbie sentimentele si simturile :  sofran, ghimber, rozmarin, busuioc, cuisoare – numite popular atractia dragostei, scortisoara, vanilie, cimbru. Favorizati carnea de pasare, de vita si pestele. Un articol pe aceiasi tema aveti aici Relatia de dragoste si intimitatea