Amiciţie, Prietenie sau iubire – „to be or not to be” – asta-i întrebarea!

De când lumea şi pamântul, povestea asta se repeta obsesiv: frecventezi un prieten, un amic – aceleaşi gusturi, aceleaşi preferinţe, poate un hobby în comun, valori şi idealuri similare, în fine, te simţi relaxata în prezenţa lui, libera sa spui şi sa faci tot ceea ce-ţi trece prin cap, pâna la un moment dat, când un fior neînţeles începe sa se faca simţit şi-o întrebare insistenta îţi macina creierul – oare e doar amiciţie ceea ce simt pentru el sau încep sa ma îndragostesc?

De teama sa nu fii tocmai tu aceea care provoaca ireparabilul şi sa pierzi toate acele momente frumoase petrecute împreuna cu el, îţi pui lacat la gura şi continui sa te prefaci ca de fapt nici nu te intereseaza. Încerci sa prelungeşti pe cât posibil relaţia voastra aşa cum e, fara batai de cap, fara complicaţii inutile. Dar gândul acela nu-ţi da pace, te chinuie din ce în ce mai mult şi-l simţi acolo, înlauntrul tau, stând la pânda, aşteptând sa atace ca un animal de prada...

Fara sa înţelegi prea bine cum şi de ce, cazi într-o stare de apatie depresiva, inexplicabila. Parca ţi-e şi frica sa mai ieşi din casa, sa nu cumva sa te întâlneşti din nou cu el pe undeva. De când ai început sa îl eviţi? Nu ştii sa raspunzi cu siguranţa la întrebare. Cert este însa ca nici aşa nu-ţi gaseşti pace. Şi-n timp ce-ncerci sa rezolvi aceasta dilema agitându-te fara rost prin casa, îţi suna mobilul – e EL!

Te-ntreaba daca eşti ok, unde te-ai ascuns, ca doar e ceva vreme de când nu te mai vede, îţi spune ca-i lipseşti, e vesel, râde şi te cheama, iar inima îţi da ghes sa te arunci pe topogan, ca în copilarie. Încerci sa raspunzi, te bâlbâi, ce sa mai, baţi câmpii ca nimeni altul de data asta şi în final nu reuşeşti sa legi o fraza decenta de la cap la coada. La celalalt capat al firului se asterne tacerea câteva secunde. Grea. Apoi doua vorbe: „vin imediat”! Cad ca doua lovituri în moalele capului. Acum ce te faci?

Delicata treaba, dar uite ce zic eu: aduna-te, aşeaza-te în faţa oglinzii şi asculta-ţi bataile inimii. Fii sincera mai întâi cu tine însaţi – se cheama prietenie ceea ce simţi? Acum ridica-te, îndreapta-ţi spatele şi trage adânc aer în piept.

Vezi ca bate cineva la uşa!