Sa scapam de timiditate cand vrem o relatie de dragoste ?

Se stie ca nimic nu poate sa ne iasa bine daca gandim negativ din start. Primul pas inainte de a porni la actiune e sa avem incredere ca ceea ce ne-am propus sa realizam este un lucru bun. Pentru persoanele timide, interactiunea cu ceilalti este generatoare de anxietate si stress, uneori putand duce chiar la alterarea starii generale de sanatate, aceasta tulburare manifestandu-se prin transpiratie rece, asa-numitul "nod in gat", dureri de stomac sau dificultati de exprimare.

Pentru a putea invinge timiditatea cand abordam fete sau baieti este necesar in primul rand sa constientizam ca aceasta are limitele sale si ca odata depasite granitele acestora, simptomele incep sa dispara. De multe ori, inainte de a ne apropia de persoana care ne cauzeaza asemenea simptome, ajuta mult cateva secunde de reflectare asupra faptului ca este doar o fiinta umana ca si noi, astfel incat nu trebuie sa o percepem ca pe un semnal amenintator.
 
Teama de ridicol poate fi uneori atat de puternica incat reuseste sa innabuse orice tentativa de comunicare, de aceea e bine sa ne concentram pe ceea ce avem de spus - atata vreme cat stapanim subiectul nimeni nu ne poate intimida.

Cine vorbeste despre munca sa, despre pasiunea sa, cunoaste cel mai bine detaliile fascinante ale subiectului respectiv, deci este pe deplin indreptatit sa se simta stapan pe el insusi si sa conduca discutia cu incredere.

Asadar cultivarea increderii in propria persoana este un element important in procesul de infrangere a timiditatii. Pentru aceasta este suficient sa ne recunoastem capacitatile, realizarile, faptele bune, momentele de succes si vom regasi cu certitudine calea spre identificarea izvorului de incredere in propriile forte. In oarecare masura, orice fata, price baiat este macar un pic timid cand intalneste o persoana de sex opus. Sa ne amintim zicalele din batrani si "sa apucam taurul de coarne".  Uitati de timiditate !