Intimitatea optima poate fi atinsa doar atunci cand sunt indeplinite  anumite conditii. Doar astfel putem sa ne simtim in largul nostru, doar asa ne putem simti cu adevarat bine.

Intareste-ti personalitatea daca iti este teama ca te pierzi sau ca partenerul iti va invada spatiul intim, personal. Fortifica-ti eul daca iti este teama ca iti pierdeti libertatea in relatia cu celalalt.

Fii tu insuti, da dovada de naturalete. Cunoaste-te pe tine insuti, inainte de a lasa partenerul sau partenera sa te cunoasca. In relatie de dragoste nu se mai pune problema cine este mai presus, femeia sau barbatul. O relatie de dragoste model este una in care proneaza egalitatea si complicitatea dintre ambele sexe.

Ai incredere intaii in tine inainte de a avea incredere in celalalt. Daca nu ai incredere nici in tine nici in celalalt, nu este bine, intrucat de asemenea unui orb care din neincredere, nici in el nici in celalalt, ezita de fiecare data cand face cate un pas.

Uitati-va grijile si preocuparile cotidiene. Un moment de intimitate nu este pe deplin armonios daca nu va liberati, daca nu va relaxati pe deplin uitand de probleme.

Acordati-va mijloacele de a acceda la intimitate. Daca nu va puteti relaxa, practicati respiratia in 4 timpi. Este un exercitiu destul de simplu dar foarte eficient. Inpirati profund pe nas, retineti respiratia timp de 8 secunde, expirati apoi pe gura, apoi retineti-va respiratia inca alte 8 secunde. Procedati asa in mod repetata de 10 - 15 ori. Concentrati-va constiinta numai asupra respiratiei. Simtiti cum iese aerul, cum va patrunde in corp, cum abdomenul se deschide si se contracta.

Acest gest va va oferi o destindere extraordinara. Va mai puteti relaxa si cerand partenerului sa va faca un masaj de minim 20 de minute. In cazuri grave, daca in ciuda tuturor eforturilor nu scapati de blocaje, atunci va sfatuim sa urmati cateva sedinte de psihoterapie pentru a va elibera. Afla aici cum poti crea o ambianta romantica, in intimitate cu partenerul, sau partenera ta : Ambianta si armonie in relatia de iubire