V-ati intrebat vreodata de ce se spune ca dragostea este oarba ? Ne pierdem oare ratiunea atunci cand ne indragostim de cineva ? Sa fim obiectivi si sa nu plecam mereu urechea la studiile publicate pe internet. Sa lasam subiectivismul la o parte.

Atunci cand relatia de cuplu, familia traverseaza niste momente mai dificile, ne este mai usor sa cautam o explicatie un vinovat, fie el si fictiv decat sa ne asumam responsabilitatea. Spunem, da, dragostea este oarba. Personificam dragostea. Aceasta metafora nu face altceva decat sa ne dea o satisfactie de moment. Nu ne recunoastem alegerea rationala facuta atunci cand am ales femeie sau barbatul de langa noi. Acea alegere a fost facuta in cunostinta de cauza, intr-un moment de luciditate. Dragostea nu este instantanee ci se concretizeaza in timp. Faptul ca dragostea adevarata rareori dureaza in timp, este altceva. Depinde de noroc si nu numai.

Noi credem ca dragostea nu este oarba. Nici la propriu nici la figurat. Iubirea se desfasoara intr-o perfecta stare de normalitate. Cu atat mai mult, atunci cand iubim pe cineva, vrem sa fim siguri de sentimentele sale. Adevarat ? Deci deschidem ochii. Daca nu ne convine ceva, intrerupem relatia de dragoste. Daca dragostea ar fi oarba, cum ar fi posibil ca intr-o anumita perioada de timp sa fim siguri de alegerea este cea buna iar mai tarziu nu ? Cand iubesti trebuie sa ramaii cu picioarele pe pamant. Iubim atat cu inima si cu mintea. 

Care este parerea ta ? Dragostea este oarba ? Inscrie-te pe site si apoi adauga un comentariu la acest articol. Va multumim frumos.