Fetele iubesc diamantele

Asa se intitula un celebru cantec interpretat de frumoasa Marilyn Monroe (mai exact: Diamonds are a girl best friend), parte din coloana sonora a filmului Barbatilor le plac blondele,  in care iubirea lui Marilyn stralucea asemenea nestematelor cu pricina. La vremea respectiva (1949) povestea era fructul imaginatiei talentatilor Jule Styne si Leo Robin, care au scris scenariul bazandu-se pe o istorisire a Anitei Loos, fara sa-si imagineze ca la mai bine de 60 de ani de la premiera cu pricina, povestea diamantelor este la fel de actuala in lumea vedetelor la nivel mondial.

Astfel, Naomi Campbell care a reusit sa se sustraga repetat cererilor Tribunalului International din Aja spre a fi audiata in cazul „diamantelor insangerate”, a acceptat in data de 29 iulie sa se prezinte ca martor la proces. Este vorba despre un pas important al justitiei internationale, in clarificarea probelor care ar putea duce la arestarea unuia dintre cei mai sangerosi dictatori din Africa occidentala – Charles Taylor.

Presedintele republicii Sierra Leone pe o perioada de 10 ani, Taylor este acuzat de genocid in asa numitul „razboi al diamantelor insangerate”, care a costat viata a mai bine de 120.000 persoane. Celebra Naomi Campbell ar fi luat parte la o cina organizata de anumite persoane importante, ocazie cu care Taylor a dus tratativele pentru obtinerea de arme in schimbul diamantelor. Pentru a pastra tacerea asupra episodului, Naomi a primit in dar un pachet cu enorme pietre pretioase in forma bruta, neprelucrata.

Daca marturia ei se va transforma sau nu intr-un element decisiv care sa duca la condamnarea lui Taylor, asta mai ramane de vazut, dar gurile rele ale presei de scandal din Statele Unite se grabesc sa declare cu aceasta ocazie sfarsitul povestii de iubire dintre „Perla Neagra” si magnatul rus Vladislav Doronin, intrucat barfele o acuza pe Naomi de o relatie ascunsa cu personaje importante din lumea traficantilor de arme la scara mondiala.

Asadar, putem concluziona ca nestematele cu pricina, pe cat sunt de frumoase pe atat sunt de periculoase, deci atentie mare cand vi se va trimite in dar un pachetel cu astfel de mita, sa nu le acceptati pentru nimic in lume!