Florile – un semn de iubire veşnic la moda

Florile reprezinta dintotdeauna cadoul preferat de femei. De la literatura romantica pâna la flmele regizate la Hollywood, de la clasele sociale mai puţin înstarite pâna la cei mai bogaţi oameni ai planetei, de la cultura orientala pâna la cea occidentala, florile ocupa un rol important în viaţa noastra, a tuturor. Care sa fie cauza acestui fenomen?

Mai întâi de toate, sa recunoaştem faptul ca frumuseţea florilor se apropie de perfecţiune, reuşind sa reuneasca într-o cupa unica, fragilitatea, puritatea şi parfumul. Paralelismul dintre flori şi frumuseţea feminina în general, se regaseşte de-a lungul timpului în toate formele de arta – poezie, pictura, sculptura şi se rasfrânge ireversibil şi asupra activitaţii creatorilor de moda. Astfel, îmbracamintea cu motive florale nu se demodeaza niciodata, în fiecare an existând un anumit segment, caracterizat de o paleta de culori specifica, menit a asigura succesul unei întregi game vestimentare la momentul respectiv.

Oferind flori, deschidem o cale unica de comunicare cu destinatarul, transmiţând un splendid coctail de romantism, galanterie şi bun gust, fara a aluneca pe panta unui efort financiar exagerat. Cu acest tip de cadou nu putem da niciodata greş, întrucât persoana ce le va primi nu se poate simţi nici cumparata, nici compromisa. Este mereu la moda şi se poate adapta oricarei ocazii.

Barbatul care ofera flori, ştie prea bine ca nu exista pe lume averi care sa poata cumpara adevarata iubire, astfel încât are un dublu atu în a se face apreciat de femeia catre care le-a direcţionat. Desigur ca un buchet frumos nu poate garanta succesul de cuceritor – e nevoie de calitaţi proprii – florile, în toata splendoarea lor, nu pot înlocui bunele maniere, un mod de exprimare corect şi civilizat, atitudinea demna şi felul în care ne prezentam la întalnire – pot doar sa faciliteze un raspuns pozitiv în obţinerea acesteia...

Daca mai aveţi dubii în ceea ce priveşte daruirea florilor, va sugerez sa faceţi totuşi o tentativa – un pic de sensibilitate nu dauneaza nimanui şi cu siguranţa nu va vor face sa intraţi în faliment!