Gelozia - o boala foarte grea

E o boala incurabila, iar bolile de genul acesta nu se trateaza. Asa se spune! In general, barbatii frustrati sexual, sunt foarte gelosi, chiar violenti. Un gram de gelozie nu strica niciodata, dar daca este in exces, atunci este infiorator.

Cum am putea defini gelozia? O stare de permanenta frica, de neincredere, in primul rand, in propria persoana si apoi in cel de langa tine. Este o boala foarte grea. Totusi, cauzele geloziei sunt multiple si nu te poti rezuma doar la una.

Daca dragoste este mare poti sa induri, din nefericire, dar s-ar putea sa se termine urat. Una din cele mai importante cauze ale geloziei vine de la neincrederea in sine. Nimic mai patetic decat o femeie sau un barbat care este atat de gelos incat nu isi poate vedea iubitul sau iubita nici alaturi de sora sau frate, ori pe langa prietenii apropiati. Aceasta boala foarte grea numita gelozie face viata un calvar atat tie ca individ gelos cat si persoanei din preajma ta.

Si totusi, se spune ca gelozia e un sentiment normal doar sa nu fie prea excesiva. Probabil se mai dizolva in momentul in care obosesti, dupa ce observi ca faci scene nefondate, realizezi ca te-ai consumat inutil si nu era cazul dar, bineinteles, nici asta nu este o regula.

Gelozia, aceasta boala grea, nu vine niciodata din senin.

Sunt doua aspecte majore: ori ai motive, semne pentru aceste manifestari ori, in absenta motivelor, este vorba de tine, de nesiguranta ta, de complexele tale de inferioritate si de dependenta ta de persoana de langa tine, de partenerul tau.


Daca esti convins ca gelozia ta este nefondata in ceea ce-l priveste, iti faci si ii faci mult rau, mai gandeste-te si ca gelozia este o  boala extreme de grea, analizeaza-te bine si de ce nu, impartaseste-i temerile, frustrarile. Cu siguranta, vei avea puterea sa te vindeci.


Puterea este la tine!