Detergentul intim – articol exclusiv feminin?

Exista tendinta de a categorisi detergentul intim (destinat organelor genitale), un articol exclusiv feminin, desi lucrurile stau cu totul altfel in realitate, acest produs fiind extrem de util in viata de cuplu, atat pentru barbati cat si pentru femei si nu numai raportandu-ne la igiena actului sexual, ci si la starea generala de sanatate a ambilor parteneri, la orice etapa de varsta.

Din pacate barbatii ignora de regula efectele benefice ale produsului atunci cand este utilizat cu consecventa: eliminarea mirosurilor neplacute, iritatiilor, instalarea senzatiei de prospetime, tegumente curate si elastice, tonifierea musculaturii si deci automat imbunatatirea functiilor aparatului genital si a calitatii actului sexual in particular. Ca sa nu mai vorbim de efectul fascinant pe care-l exercita asupra femeilor un barbat ingrijit!

Femeile au si ele mult de castigat prin utilizarea acestui articol de igiena intima, datorita protejarii florei bacteriene locale, actionarii la nivel local precum un scut contra ciupercilor, germilor si bacteriilor, efect purificant, miros placut, mentinerea PH-ului vaginal la nivel optim, rezolva problemele de uscaciune si prurit emulsionand zona si adaptandu-se bine la oricare perioada de viata – incepand din adolescenta, continuand cu perioada de ciclu, de gravidanta si pana se intra in faza de menopauza.

Gama variata regasita in farmacii si nu numai, faciliteaza adaptarea la propriul buzunar, in functie de necesitati si de posibilitatile noastre financiare, produsul fiind deja apreciat de specialisti ca un veritabil „amic al casei”.

Dincolo de toate campaniile de marketing ce promoveaza imaginea produsului, sa nu uitam insa ca atunci cand nu il avem la dispozitie, apa ramane elementul primordial in mentinerea curateniei si a unei stari de sanatate optime, la indemana tuturor, ieftin, fara contraindicatii si indiferent de anotimp, varsta sau sex...