Infidelitatea în cuplu

Exista diferite motive pentru care de multe ori apare infidelitatea in cuplu. Unele sunt de natura sentimentala, altele sexuala si nu de putine ori, persoanele cu un temperament ceva mai "efervescent", isi motiveaza gestul prin dorinta de razbunare!... Oricare ar fi insa cauza invocata, durerea, suferinta pe care o simtim in momentul constientizarii infidelitatii este coplesitoare.

Cand este vorba despre femei, se pare ca in foarte putine cazuri se poate vorbi despre "tentatie carnala", ci mai mult despre eroziunea relatiei din cauza plictiselii, a rutinei de zi cu zi – printr-un act de infidelitate se incearca reaprinderea scanteii romanului pierdut, punand la grea incercare echilibrul de cuplu.

Se pare ca pasind pe un teritoriu interzis, femeia cauta sa reinvie fascinatia seductiei, sa simta din nou adrenalina indragostindu-se – acest tip de infidelitate, fiind de natura profund sentimentala este si foarte periculoasa pentru cuplu, intrucat nu se "consuma" odata cu actul sexual – cand sunt in joc sentimentele, lucrurile se complica si pot transforma intreaga poveste intr-o alta relatie.

Infidelitatea masculina insa, este de cele mai multe ori strans legata de atractia sexuala. Ideea preconceputa ca un barbat este mai atragator, mai fascinant, mai "macho", cu cat are mai multe femei, reprezinta un concept eronat, dar impinge de multe ori barbatul "sa nu piarda ocazia". Acest tip de infidelitate prezinta riscuri mai mici pentru cuplu, intrucat odata incheiat actul sexual, barbatul isi pierde interesul manifestat fata de persoana respectiva si de regula, cuplul ramane unit.

Infidelitatea masculina este mai usor acceptata in plan social si de asemenea, scuzata de regula, pe cand infidelitatea feminina este foarte greu iertata – barbatii fiind profund afectati din punct de vedere al mandriei personale. Simtindu-se tradati, isi vad propria imagine masculina facuta cioburi si prefera sa rupa relatia cu femeia iubita decat sa isi aminteasca in compania ei ca a fost inselat.

Indiferent ca ne raportam la barbati sau la femei, cert este insa ca foarte putine cupluri reusesc sa depaseasca o astfel de criza, infidelitatea reprezentand un examen greu de trecut.