Iubire la 50 ani. Daca Sharon poate, eu de ce n-aş putea?

"La vârsta de 50 ani, femeia se afla într-o perioada de înalta calitate a vieţii. Inclus sexul", declara Sharon Sone intervievata de Vanity Fair anul trecut. Personaj controversat la Hollywood, îndragita sau bârfita, a cunoscut culmile succesului cu ceva ani buni în urma, astfel încât în prezent actriţa se bucura de o faima indiscutabila. Ea nu a ezitat sa se lase surprinsa de fotografii profesionişti ai revistei în ipostaze sexy, care nu-i demonstreaza nici pe departe vârsta.

Ea, Madonna, Kim Basinger, Milli Carlucci, Barbara D’Urso şi multe alte vedete feminine din lumea întreaga, au mâncat deja tortul de jumatate de secol, dar se dovedesc mai sclipitoare ca oricând, pline de energie şi de optimism. Sa fie oare un secret legat de vârsta matura şi de mulţumirea ce naşte din realizarile lor în plan profesional? Toate sunt frumoase, active şi bogate şi se declara împlinite în dragoste în egala masura cu succesul înregistrat în cariera. Ştiu mai bine ca oricine sa nu priveasca înapoi decât daca le aduce avantaje, altminteri - înainte, tot înainte!

"Pentru a trai intens din punct de vedere sexual la orice vârsta, e nevoie de autostima – ar trebui sa ne iasa din cap ca un corp frumos şi sanatos îl pot avea doar actriţele sau manechinele de pe copertele revistelor. Femeile şi corpurile lor sunt precum florile, precum copacii: nu seamana unul cu altul". Astfel declara celebra actriţa în cadrul aceluiaşi interviu.

"Desigur, ei îi convine sa vorbeasca despre "diversitate" de pe poziţia uneia care "e mai diversa" decât noi toate la un loc!", veţi spune. Dar eu aş îndrazni sa va sugerez altceva: haideţi sa ne privim ceva mai îngaduitoare cu noi înşine – la 50 de ani ne putem permite acest lux - şi sa ne bucuram de propria maturitate, de ceea ce am realizat pâna acum. Sa întâmpinam cu optimism şi îndrazneala ceea ce ne va aduce viitorul!

În dragoste mai ales, nu exista restricţii de vârsta - atâta timp cât suntem sincere cu noi inşine şi avem curajul sa iubim cu toata forţa, cu tot sufletul nostru, fara sa ne punem singure oprelişti, haideţi sa ne întrebam cu seninatate: daca Sharon poate, eu de ce n-aş putea iubi?