Te iubesc este un sentiment important ce trebuie împărtăşit.
Când îţi susţin privirea, devin conştient de sentimentul următor: te iubesc la fel de mult ca pe mine însumi. Când sunt sigur că sentimentul este reciproc?
Când spun „te iubesc" pentru prima oară unei femei am palpitaţii. Cred că este dragoste. Constat în nenumarate rânduri că palpitaţiile dispar când sunt sigur de răspunsul ei pozitiv. Aceste palpitaţii sunt, de fapt, un semn al fricii de a fi respins şi nu al dragostei. Această semnificaţie este menţionată mai ales când găsesc că femeia este frumoasă şi sexy. Este foarte subiectiv. Frumuseţea este în ochii privitorului (proverb arab). Din fericire, căci altfel toţi am iubi aceeaşi femeie.
Te iubesc inseamna uneori, am nevoie de o femeie. Aceste cuvinte sunt exprimate cu ardoare şi presiune de către un bărbat care are nevoie de o partenera sau care are instincte sexuale puternice şi reuşeşte cu greu sa şi le controleze.
Poate fi şocant dacă nu suntem într-adevăr în contact unul cu celălalt şi dacă o spunem implicit sau explicit atunci când celălalt nu este la acelaşi nivel intim, într-un moment intens de eternitate.
După ce am spus „te iubesc" la două femei, am început să mă îndoiesc când simţeam nevoia să mai transmit acest mesaj. Pot să spun zâmbind: „eşti femeia vieţii mele în acest moment" sau „ tu corespunzi, aici şi acum, cu ceea ce aşteptam de mult timp .
Dacă dragostea este împărtăşită, atunci este minunat. Dacă suntem în mod regulat şi unul şi celălalt, la un nivel diferit, atunci poate că nu avem nimic de construit împreună. Putem atunci să ne clarificăm mesajele ascunse şi să ajungem la un acord, o ajustare creativă a ceea ce dorim să construim în relaţia de dragoste.
Când dragostea s-a stins şi continuăm să iubim amintirile. în acest caz, este o frică pe care nu o putem exprima, frica de a-1 pierde pe celălalt şi de a rămâne singuri, înseamnă să-l minţim pe celălalt şi să ne minţim pe noi înşine. Dacă ne este frică să rămânem singuri, înseamnă că nu ne iubim deloc... cel mai adesea.
Priveam un film frumos şi eram foarte emoţionat de o femeie care recunoştea talentele pianistului. Gina m-a sărutat pe ochiul stâng şi cu tandreţe mi-a şters cu buzele o lacrimă. Am privit-o cu ochii înceţoşaţi de lacrimi, i-am zâmbit şi i-am spus iti multumesc.
A iubi înseamnă a şti să spui Te iubesc fără cuvinte. A trăi înseamnă a învăţa să iubeşti. spunea Abbé Pierre
Comunicare verbală şi corporală a iubirii
Specialiştii în comunicare afirmă că mesajele de iubire trec prin patru canale diferite (rotunjesc aici cifrele): cuvintele folosite in exprimare, tonul vocii, privirea si mimica, limbajul corpului.
1. Cuvintele exprimate: reprezinta numai 10% din comunicare. De exemplu: „Te iubesc" spus pentru punctele următoare 2, 3 şi 4.
2. Tonul vocii: 30%. „Te iubesc", cu o voce tandră, discretă, şoptită. Sau cu voce tare, auzită de ceilalţi. Cuvintele transportă ideea, iar tonul exprimă mai mult sentimentul de iubire.
3. Privirea şi mimica: 30%. Faci o declaratie de dragoste „Te iubesc", cu o privire susţinută, zâmbet ce emoţionează şi convinge. Sau evitarea privirii, mimică indiferentă.
4. Tot corpul: 30%. Invitaţie, corpul aplecat, mâinile care mângâie. Sau corpul ţeapăn, mâinile umede şi tremurânde.
In timp şi spaţiu, „te iubesc" poate fi diferit dacă este spus în grabă, atunci când ne grăbim să plecăm dimineaţa sau dacă este spus cu căldură, seara în pat.
Pe scurt, mesajul potrivit spus la momentul potrivit, în locul potrivit şi persoanei potrivite: ce, către cine, cui, unde, când, cum?
Dorinţa se exprimă prin mângâiere precum gândirea prin limbaj. spunea Jean Paul Sartre