Masura curajului in iubire

Multi socotesc ca in iubire nu este nevoie de curaj – ti se intampla si gata! Totusi, se pare ca pentru a face fata unei relatii, in ultima vreme este nevoie de tot mai mult curaj, inca de la inceputurile acesteia, ca sa nu mai vorbim pe parcurs... si sa nu aducem in discutie finalul!...

Numeroasele casatorii sfarsite prost, cu despartiri mai mult sau mai putin tragice, influenteaza mult atitudinea tinerilor in perioada pe care o parcurgem, multi dintre acestia pierzandu-si complet increderea in statutul institutiei casatoriei ca izvor de echilibru si stabilitate in cuplu si prefera relatiile „deschise”, fara promisiuni, fara asumarea unor responsabilitati care sa le apese umerii.

Pe de alta parte, multitudinea „tentatiilor divagante” ca solutie de petrecere a timpului liber, contribuie si mai mult la izolarea in burlacie si conservarea tabieturilor de single. Internetul, consumul crescut de alcool, multitudinea canalelor TV, fumatul si drogurile reusesc sa castige tot mai mult teren din timpul liber al noilor generatii, ceea ce ingreuneaza stabilirea unor relatii directe, bazate pe sentimente si emotii pozitive care sa stea la temelia constituirii unei familii.

In acest context este deci tot mai greu sa-ti gasesti perechea, persoana alaturi de care sa te simti implinit, iar incercarile repetate si soldate cu un esec se acumuleaza pe lista dezamagirilor personale lasandu-ne un gust amar, dificil de uitat, care iti „taie cheful” de a mai face noi tentative.

Multi se resemneaza – pentru acestia, cutia Pandorei este complet goala – iar altii, desi nu si-au pierdut in totalitate speranta, se rezuma sa astepte pasiv „sa se intample o minune” care sa le schimbe viata. Putini au ramas cei care se agita in stanga si-n dreapta animati de dorinta de a capata minunata „relatie stabila”, in care sa se simta liberi de a oferi si de a primi in egala masura iubirea. Cat curaj ne trebuie pentru a ne aventura pe acest drum?