Impecabila – inseamna ca ma iubesc prea mult?

Preocuparea de a ne prezenta in permanenta cu un look impecabil este laudabila, dar si foarte costisitoare – aceasta este opinia specialistilor glamour dela celebra publicatie Gente, care dedica nici mai mult nici mai putin decat trei pagini intr-unul din numerele sale de la sfarsitul lunii iulie, pimarului milanez Letizia Moratti, incoronata de catre englezi drept „regina elegantei” - un adevarat simbol al modei actuale.

Dupa ce cotidianul financiar englez Financial Times , in rubrica sa intitulata Power dressing, a despicat firul in patru cu privire la modul in care italianca se prezinta in orice situatie, jurnalistii au ajuns la concluzia „surprinzatoare” ca Lady Moratti este foarte atenta sa imbrace articole vestimentare si accesorii care promoveaza celebrele case de moda italienesti – Dolce & Gabbana, Armani, Ferragamo, etc.

„Iubesc moda, dar mi-am impus regula de a nu participa la prezentari, pentru ca odata prezenta la una dintre acestea, va trebui sa ma prezint la toate”, declara primul cetatean al orasului Milano, grijulie sa nu supere pe nimeni din cei ce lucreaza pe teritoriul fashion. Eleganta dar foarte practica, Moratti nu are nevoie sa cumpere costisitoarele articole de marca, intrucat casele de moda celebre se inghesuie sa-i daruiasca diferite combinatii vestimentare, potrivite oricarei ocazii, doar pentru a li se face publicitate la nivel inalt.

Un „muritor de rand” insa, ar intra rapid in faliment incercand sa achizitioneze macar o rochie de seara din cele folosite de doamna primar la o gala sau la o serata la care tinuta este obligatorie, ca sa nu mai vorbim de incaltamintea si bijuteriile asortate unei asemenea ocazii... Adaugati coafeza, cosmeticiana, parfumul si gentuta si veti avea tabloul complet!

Cand grija pentru un aspect ingrijit se transforma in obsesia de a purta in exclusivitate articole produse de marile case de moda ale lumii cu orice pret, atunci putem vorbi de snobism sau si mai grav, de narcisism si de o tendinta egoista dusa la paroxism, care impinge multe persoane sa-si neglijeze familia, proprii copii si  celelalte cheltuieli ale casei, in scopul procurarii acestor articole costisitoare, doar pentru a-si satisface iubirea de sine.

Asadar, ganditi-va bine inainte sa cumparati ceasul cu diamante de la Armani, daca nu cumva e ceva in neregula cu psihicul dumneavoastra!