Prieten  ?  Este o dorinta, un vis, o filozofie sau o utopie ? Prietenia poate fi inteleasa ca o profunda apropiere sufleteasca. Il gasim in carti in vise in dorinte. In viata doar traim cu iluzia ca avem prieteni. Ce se naruie la fel de repede cum apare. Si totusi nu putem vietui fara aceasta iluzie de care in anuminte momente, cind intram in impas sau avem o stare ce are nevoie de comunicare, ajutor, intelegere, mingaiere, alinare, avem cui sa ne adresam si trecem mai usor de acea sau acele zile.

Prietenii vin si pleaca. De reuseste cineva sa pastreze un prieten pentru o vesnicie poate sa se considere un om norocos. Prietenia poate fi inteleasa ca o unitate de sentimente, simpatii, idei comune sau mai putin comune, de principii prin care se apropie doua sau mai multe persoane. . .

Oricine doreste sa aiba un prieten bun, caruia sa i sa poata destainui. Dar cati dintre noi poate asculta cu tot sufletul si poate chiar ajuta ? Acel prieten bun, care nu te lasa la greu, caci despre acest prieten vreau sa vorbesc, cred ca are multe calitati ce trebuie amintite.

Acest prieten bun este atent, stie sa observe cand tie greu, este acolo unde si cand ai nevoie. Este iubitor, stie sa mangaie, stie s? se comporte frumos, are capacitatea sa iubeasca neconditionat, acest prieten nu va avea despre sine o parere mai buna, ci este egalul tau. Acest bun prieten va avea intotdeauna usa deschisa si va fi gata sa te primeasca cu dragoste.

Singura prietenie adevarata este cea care s-a nascut fara motiv. A avea un prieten adevarat nu este ceva cu care se poate auda oricine. Un prietene adevarat, intr-o relatie de prietenie dubleaza bucuriile si injumatateste necazurile. Doar un prieten adevarat te va iubi. El nu iti va cere niciodata explicatii ci se bucura de prezenta alaturi de tine. Cand vrea sa afle ceva nou te va intreba pe tine, nu pe altii.

M-am decis sa intru putin in lunga mea lista de prieteni. . Pentru ca nu mai vreau sa fac colectie de nickuri. . . si de "prieteni . . la numar". Fapt pentru care m-am decis sa renunt la persoanele cu care nu impart nimic. Nu am nici macar o legatura. Asa lista creste. Doar din placerea de a nu te simti singur, de a face colectie . . . Eu nu mai vreau asa. . . Fara nici o suparare.

Care e de acord cu mine si vede intr-o prietenie mai mult decat o colectie de nick-uri in lista. . . Astept raspuns. Care nu. Va multumesc pentru compania se pana acum si succes… Succes in continuarea colectiei. . . Va multumesc pt intelegere si va doresc o seara superba si un viitor minunat !  Viorel - Bucuresti Messenger:  mioaranoni