Am descris pe alta pagina, (aici) cum definim o retea de socializare si care este scopul ei. Insa nefiind posibila verificarea varstei membrilor inscrisi ( minim 13 ani ), se adevereste faptul ca pe retele de socializare sunt inscrisi si copii care au o varsta mai mica decat varsta minima acceptata.

Unii parinti, precum si organizatiile pentru protectia copiilor, lanseaza un semnal de alarma la adresa pericolelor care pot fi intalnite pe o retea de socializare. Persoane majore, sub acoperirea uneui profil fals, pot contacta copiii inscrisi si ii pot supune la violente verbale sau la discutii indecente. Desigur, nu putem accepta acest lucru ca fiind normal. Insa unii parinti exagereaza cand vorbesc despre dezavantajele unei retele sociale. Desigur, riscuri pentru minori exista si s-a demonstrat acest lucru. Dar ...

Personal, nu inteleg de ce parintii se plang de nesiguranta retelelor de socializare din moment ce acestia ofera copiilor toate mijloacele tehnice sa se conecteze regulat in retelele de socializare. Daca tu ca parinte stii ca ceva ii poate face rau copilului tau, de ce ii dai acces ? Exista un risc mai mare cand un copil este nesupravegheat pe strada, la scoala, in parc, la cinema, decat atunci cand este acasa, in fata unui calculator.

Dialogurile constante dintre copii si parinti pot evita eventuale neplaceri. Accesul copiilor la internet trebuie sa fie supravegheat iar eventualele abuzuri, trebuiesc numaidecat comunicate organelor abilitate.